Home
Blog
Bestemmingen
Verborgen parel: het Ningaloo Reef in West-Australië

Verborgen parel: het Ningaloo Reef in West-Australië

Verborgen parel: het Ningaloo Reef in West-Australië

Een reis langs de westkust van Australie brengt je langs de mooiste nationale parken, watervallen, veel rood zand, kangoeroes en mooie stranden. En ook onderwater kijk je je ogen uit in het Ningaloo Reef.

Bij duiken of snorkelen in Australië denk je waarschijnlijk meteen aan het wereldberoemde Great Barrier Reef aan de oostkust van Australië. Maar misschien nog wel spectaculairder is het Ningaloo Reef Marine Park aan Australië's westkust. Rond het rif zie je duizenden tropische vissen en afhankelijk van het seizoen kun je hier ook walvishaaien en manta roggen spotten!

Coral Bay

Coral Bay is het vertrekpunt voor duik- en snorkeltrips naar het Ningaloo Reef. Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit kleine dorpje in een prachtige baai. Ook een prima plek om even bij te komen op het strand na een duikdag dus. Er worden zowel snorkel- als duiktrips aangeboden, maar als je liever helemaal het water niet ingaat kun je zelfs vliegen over het Ningaloo Reef voor het spotten van wildlife.

ningaloo reef
ningaloo reef

Australië
Australië

ningaloo reef
ningaloo reef

Walvissen, haaien en mantaroggen

Doordaat het gebied rondom het Ningaloo Reef rijk aan plankton is, trekt het veel dieren aan. De meeste mensen komen voor de indrukwekkende walvishaaien en mantaroggen. Walvishaaien spot je van maart tot juli en mantaroggen van juni tot november. En schildpadden en dolfijnen zijn het hele jaar door te zien! Kom je voor de bultruggen, zorg dan dat je tussen juni en oktober bent.

West-Australië

Eigenlijk is er dus geen slechte reistijd voor het Ningaloo Reef want er is altijd iets te zien! Maar voor het reizen door West-Australie is de periode mei tot november de allerbeste reistijd. De rest van het jaar valt er namelijk veel regen en is het erg heet. See you in WA, a great place!

Top reizen naar Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

24 dagen
Groepsrondreis
Uluru-Kata Tjuta National Park, Kangaroo Island, Blue Mountains National Park, Phillip Island, Port Arthur, Cradle Mountain-Lake St Clair National Park, Freycinet National Park, Wineglass Bay, Hobart, Adelaide, Kangaroo Valley

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9