Home
Blog
Algemeen
Droombestemming voor snorkelaars: Molokini

Droombestemming voor snorkelaars: Molokini

op 25 oktober 2014
1 minuut leestijd
Droombestemming voor snorkelaars: Molokini

Op minder dan 5 kilometer voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui ligt deze halvemaanvormige vulkanische krater genaamd Molokini. Een paradijs op aarde voor snorkelaars.

Dit uniek gevormde eilandje zorgt voor bescherming tegen golven, stroming en wind, en zorgt voor spectaculair helder water in de krater. En in de verzonken krater is een overvloed aan zeeleven te vinden, waardoor het een onderzees paradijs is voor duikers en snorkelaars. Met bloeiende koralen, kleurrijke scholen vissen, zeeschildpadden, Hawaïaanse monniksrobben en haaien, kijk je je ogen hier uit onder water.

De krater, die meer dan 230.000 jaar geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het werd sinds de 6e eeuw door Hawaiianen als plek om te vissen en was een doelwit voor een bombardement van Amerikaanse vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is Molokini, samen met de omliggende 77 hectare, een Marine Life Conservation District.

Ook walvishaaien zijn gesignaleerd bij Molokini. Deze vriendelijke reuzen kunnen wel 12 meter lang worden en worden gezien als een van de mooiste dieren in de zee.

Je kunt Molokini aandoen als een dagtrip vanuit Maui. Of je nu een ervaren duiker bent of beginnend snorkelaars, een bezoek aan Molokini zal je niet teleurstellen!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8