Home
Blog
Algemeen
Droombestemming voor snorkelaars: Molokini

Droombestemming voor snorkelaars: Molokini

op 25 oktober 2014
1 minuut leestijd
Droombestemming voor snorkelaars: Molokini

Op minder dan 5 kilometer voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui ligt deze halvemaanvormige vulkanische krater genaamd Molokini. Een paradijs op aarde voor snorkelaars.

Dit uniek gevormde eilandje zorgt voor bescherming tegen golven, stroming en wind, en zorgt voor spectaculair helder water in de krater. En in de verzonken krater is een overvloed aan zeeleven te vinden, waardoor het een onderzees paradijs is voor duikers en snorkelaars. Met bloeiende koralen, kleurrijke scholen vissen, zeeschildpadden, Hawaïaanse monniksrobben en haaien, kijk je je ogen hier uit onder water.

De krater, die meer dan 230.000 jaar geleden is ontstaan door een vulkaanuitbarsting heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het werd sinds de 6e eeuw door Hawaiianen als plek om te vissen en was een doelwit voor een bombardement van Amerikaanse vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is Molokini, samen met de omliggende 77 hectare, een Marine Life Conservation District.

Ook walvishaaien zijn gesignaleerd bij Molokini. Deze vriendelijke reuzen kunnen wel 12 meter lang worden en worden gezien als een van de mooiste dieren in de zee.

Je kunt Molokini aandoen als een dagtrip vanuit Maui. Of je nu een ervaren duiker bent of beginnend snorkelaars, een bezoek aan Molokini zal je niet teleurstellen!

Top reizen naar Amerika

Mexico, Miami & Key West

Mexico, Miami & Key West

17 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Geniet van zonovergoten stranden in Key West, het bruisende Miami en oude Maya-ruïnes en kristalhelder water in Tulum. Een reis naar deze prachtige bestemmingen is een perfecte combinatie van ontspanning en cultuur. Deze reis is de perfecte combinatie tussen relaxen en culturele sites bezoeken. Je start de reis in Miami en rijdt de prachtige route bij Key West. Vervolgens gaat de reis verder naar het veelzijdige Mexico. Via Cancun bezoek je het schier eiland van Yucatan en een van de zeven wereldwonderen Chitzen Iitza. Om de reis relaxt af te sluiten eindigen we deze reis in Cancun. Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.Persoonlijk advies, daar draait het om bij Travel Legends. Onze reisspecialisten gaan met u om tafel om de perfecte reis samen te stellen. Met behulp van contacten over de hele wereld ontvangt u uw reis op maat, met de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Wij willen altijd net iets meer bieden, kijken net iets verder en zetten graag een stapje meer. Daardoor kunt u zorgeloos op reis gaan.Niet alleen wij nemen u graag mee op een onvergetelijke reis, wij introduceren u aan de locals die hun ervaringen en tips graag delen. Zij zien dagelijks met eigen ogen de vele plekken en eigenschappen die deze landen te bieden hebben en hebben de regio voor altijd in hun armen gesloten. U kunt zich geen betere gids wensen!

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8