Home
Blog
Algemeen
De schatkamer van Panama

De schatkamer van Panama

op 4 juli 2013
1 minuut leestijd
De schatkamer van Panama

Op zoek naar een tropisch paradijsje zonder al teveel toeristen? Wij tippen de eilandprovincie Bocas del Toro, ook wel ‘de schatkamer van Panama’ genoemd.

Op zoek naar een tropisch paradijsje zonder al teveel toeristen? Wij tippen de eilandprovincie Bocas del Toro, ook wel ‘de schatkamer van Panama’ genoemd.

Bocas del Toro bestaat uit negen eilanden, het een nog mooier dan het ander. Met hagelwitte stranden, azuurblauwe zeeën en een schitterende onderwaterwereld vol koraalsoorten, dolfijnen, zeeschildpadden, adelaarsroggen en rifhaaien. En: tropisch regenwoud vol aapjes, exotische vogels, luiaards en felgekleurde kikkertjes. Hoofdeiland Isla Colon is het meest ontwikkeld en herbergt het kleurrijke hoofdstadje Bocas del Toro, waar je gezellige caribische barretjes en restaurantjes vindt. Op Isla Colon ligt ook het fraaie Bluff Beach, waar vanaf april lederschildpadden hun eieren leggen. 

Eco-lodges
Na slecht 20 minuten in een goedkope watertaxi kom je op buureiland Isla Bastimentos, een hele andere wereld. Hier vind je eco-lodges in de jungle, gemaakt van natuurlijke materialen en gebruikmakend van zonne-energie voor warm water. Op Isla Bastimentos en de overige eilanden leven tevens nog authentieke indianenstammen. Het mooiste strand op ‘Bastimentos’ is Red Turtle Beach, dat zijn naam dankt aan de felrode gifkikkertjes die in de bossen naast het strand leven.  

Snorkelen
Wie in Bocas del Toro is moet minstens één een keer gaan snorkelen of duiken. Huur je eigen taxibootje en laat de bestuurder je naar zijn favoriete snorkelplek brengen. Keuzes te over: Bocas del Drago, de koraaltuinen bij Isla Cristobal en de onbewoonde eilandjes van Cayos Zapatilla, allemaal fantastische pleken om de mooiste koraalsoorten en kleurrijkste vissen te zien. En als dat gesnorkel moe maakt, is een hangmat nooit ver weg…

Top reizen naar Panama

Reisorganisaties met reizen naar Panama

Meer blogs over Panama

Beoordelingen van Panama

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.2
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
7.3
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.2