Panama-Stad

Panama-Stad

Het startpunt van je reis door Panama

Ga je reizen door Panama, dan is de kans groot dat je begint in Panama-Stad. Op het eerste gezicht een metropool vol wolkenkrabbers, maar als je beter kijkt zijn er tal van redenen te ontdekken om hier een paar dagen te blijven.

Top reisorganisaties naar Panama

Top reisorganisaties naar Panama
Panama-Stad

Panama-Stad heeft een schitterend centrum vol koloniale huizen die de tand des tijds perfect hebben doorstaan. Het perfecte decor van een middagje dwalen, want er valt meer dan genoeg te zien. In de rest van de stad kun je bovendien optimaal genieten van zon, zee en strand, en je krijgt er op verschillende plekken een introductie van de vele natuurlijke schoonheden die dit land heeft te bieden.

Casco Viejo

Het oude koloniale centrum van Panama-Stad heet Casco Viejo en mag zich de mooiste wijk van de hele stad noemen. Hier kun je een glimp opvangen van het Panama-Stad van weleer, met straten vol historische huizen en koloniale gevels. Casco Viejo staat geheel terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, want de oude stad is bijna perfect bewaard gebleven. Je kan er heerlijk dwalen door de straten vol statige en kleurrijke huisjes en er zijn genoeg musea en oude stadspaleizen te bewonderen. Let vooral op de schitterende gebouwen rondom Plaza de la Independencia.

Panama, Casco Viejo
Panama, Casco Viejo

Panama City
Panama City

Amador Causeway

Amador Causeway verbindt Panama-Stad met de eilanden Naos, Perico, Culebra en Flamenco. Vanaf deze weg heb je een geweldig uitzicht over de skyline van de stad, maar je vindt er ook veel goede restaurants langs de route. Ter hoogte van het Biomuseo kun je mountainbikes en fietskarretjes huren waarmee je het stuk al fietsend kan afleggen. Trek een hele middag uit om op deze bijzondere plek te genieten van het geweldige uitzicht over de stad en onderweg te lunchen in een van de restaurants of barretjes op een van de eilanden. Leuk weetje: de weg is gemaakt van de stenen die werden afgegraven voor de aanleg van het Panamakanaal.

Metropolitan Natural Park

Wil je even ontsnappen aan de betonnen stadsjungle? Breng dan een bezoekje aan het Metropolitan Natural Park, een groene oase net buiten Panama-Stad. Het park ligt op 10 minuten reizen van Panama-Stad en omvat 256 hectare aan groen. Je kunt er ongestoord wandelingen maken door de bush-bush, want er liggen een aantal interessante routes en je kunt er klimmen naar een mooi uitzichtpunt. Onderweg heb je volop kans om vogels, vlinders, hagedissen en apen tegen te komen.

Metropolitan Natural Park
Metropolitan Natural Park

Panama Viejo
Panama Viejo

Panama Viejo

Panama Viejo is de plek waar piraat Henry Morgan in de 17de eeuw Panama-Stad heeft gesticht. Het centrum verhuisde later naar Casco Viejo, en wat overbleef waren de ruïnes. Honderden jaren later is Panama Viejo onderdeel van een nationaal park en het is de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Cinta Costera

Cinta Costera is de naam van de groene kuststrook waar je urenlang kan flaneren. Het is geliefde plek onder hardlopers en fietsers, maar je vindt er ook veel kleine parken en groene plekjes en waar je rustig op een bankje kan zitten. Net als vanaf de Amador Causeway heb je op Cinta Costera een geweldig uitzicht over de skyline, met vele wolkenkrabbers in de verte en ongehinderd uitzicht over het glinsterende water. Vermijd het heetst van de dag, want het kan heel erg warm worden, zo in de volle zon.

Panama City
Panama City

Biomuseo Panama
Biomuseo Panama

Biomuseo

Het boeiendste museum van Panama-Stad is het Biomuseo, dat volledig in het teken staat van de biodiversiteit van Panama. Het opvallende bouwwerk is te herkennen aan de kleurrijke gevel en van binnen vind je interactieve tentoonstellingen over het ontstaan van het continent, maar ook over lokale planten en dieren.

Panama Kanaal

De bekendste landmark van heel Panama is natuurlijk het Panamakanaal. Met een lengte van 81 kilometer loopt het over de hele breedte van het land en verbindt het kanaal de Caribische Zee met de Grote Oceaan. Schepen die van de ene naar de andere kant van het continent moeten varen, kunnen dankzij het kanaal een heel groot deel afsnijden. Vanuit Panama-Stad kun je eenvoudig een uitstapje maken om het bijzondere kanaal te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de Miraflores Locks nabij Panama-Stad, waar je vooral in de ochtend heel goed kan zien hoe de reusachtige schepen zich door de smalle sluizen manoeuvreren. Hier vind je ook een bezoekerscentrum en museum die informatie geven over het beroemde kanaal.

Panama Kanaal
Panama Kanaal

Panama City
Panama City

Reizen naar Panama-Stad — Hoe kom je er?

Panama-Stad is voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Panama, en ligt pal aan de kust van de Grote Oceaan. Om er te komen kun je met een beetje goed zoeken al voor minder dan € 400 heen en weer, maar dan moet je wel ergens overstappen. KLM vliegt vanaf € 500 direct naar Panama-Stad en de reis duurt dan aanzienlijk korter. Eenmaal aangekomen in Panama-Stad kun je gebruik maken van het spiksplinternieuwe metronetwerk, dat pas sinds 2014 is gebruik is.

Meer bezienswaardigheden in Panama

Alle bezienswaardigheden in Panama

Panama ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Panama-Stad ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Panama.
Natuur & omgeving
9.2
Cultuur
7.3
Stranden
9
Steden
7.3
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.2
8,7

Geweldige reis in Panama

Panama
21-01-2017

Vooral de stranden bij Bocas del Toro (Starfish beach en Red Frog beach) zijn écht de moeite waard om te bezoeken! Als je houd van cultuur én prachtige natuur, dan zijn de San Blas eilanden ook echt een aanrader. Daarnaast is de hoofdstad erg bijzonder, een mix van van alles, en die mag je zeker niet overslaan.

Charlene Hoogervorst
Gereisd met partner in July 2016
8,0

Paradise, paradise, paradise!

Panama
Individuele rondreis met KILROY travels
08-01-2016

Op een terugreis vanuit zuid amerika, was het zeker de moeite waard om nog er week een tussenstop te maken in Panama. Buiten de indrukwekkende, voor ons onverwachte, skyline van Panama, was er in panama city niet veel te doen. Al snel gingen een vriendin en ik richting de San Blas eilanden, erg bekend, maar absoluut de moeite waard. Wat een práchtige eilanden met wit zand en een helder blauwgroene zee. We hadden de keuze om in hangmatten of tentjes te slapen en ik koos voor een tentje. 'S ochtends m'n tentje uitgezweet sprong ik direct in de heerlijke zee, om vervolgens in een hangmatten te ploffen met m'n muziek in. Vijf dagen hield ik het vol om me geen moment te vervelen met m'n mede backpackers en de groepsleider. Via elk hostel in Panama city zijn deze reizen makkelijk te regelen, kijk zéker eerst voor vergelijkend materiaal, aangezien de prijzen flink kunnen verschillen! Buiten de san Blas eilanden schijnen de oerwouden ook de moeite waard moeten zijn, voor mij een andere keer!

Nicole van Steijn
Alleen gereisd in July 2014
7,5

Surfing

Panama
30-09-2015

Gezellig land waar je heerlijk kan genieten van de Latijns Amerikaanse cultuur, super kan surfen en in de avond heerlijk kan dansen!

Wendy van loon
Alleen gereisd in May 2021
9,5

San Blas eilanden

Panama
30-09-2015

Panama - San Blas eilanden !!
Al heel veel gezien van de wereld
Maar de San Blas eilanden zijn echt de mooiste!!
Een archipel van 350 eilandjes,
Waarvan sommige bewoond door de kuna indianen !!

Marieke
Gereisd met partner in May 2021
6,5

Stop tijdens een rondreis Costa Rica- Panama - Nicaragua

Panama
30-09-2015

Hele mooie stranden en natuur, alleen de stranden zijn niet echt lekker om op te liggen en de zee kan gevaarlijk en wild zijn. Voelde me niet erg veilig, de mensen zijn niet erg uitnodigend en vriendelijk en kijken je liever van een afstandje aan.

Robin
Gereisd met gezin in May 2021

Wil je meer weten over reizen naar Panama? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Panama