Home
Blog
Bestemmingen
Het mooiste strand ter wereld?

Het mooiste strand ter wereld?

op 16 augustus 2014
1 minuut leestijd
Het mooiste strand ter wereld?

Aan de noordwest-kust van het Griekse eiland Zakynthos ligt het Navagio strand. Het wordt beschouwd als het mooiste strand van heel Griekenland en is misschien wel het mooiste strand ter wereld.

Want als we het er allemaal over eens zijn dat Griekenland een van de mooiste plekken ter wereld is, dan is dit strand het mooiste strand van de hele wereld. Logisch toch?

Het strand ligt beschut in een baai tussen hoge kalkstenen kliffen en kan alleen per boot worden bereikt. Dit mooie plekje is één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland en deze foto's laten wel zien waarom. Alsof de ligging van het strand nog niet fotogeniek genoeg was, ligt er ook nog eens het smokkelaarsschip Panagiotis dat hier in oktober 1980 op de klippen liep. De boot zou gebruikt worden om sigaretten te smokkelen van Turkije naar Italië en werd mogelijk achtervolgd door de Griekse kustwacht. Nadat het schip aan land raakte werd het verlaten door de bemanning. Nu zorgt het voor een aangenaam stukje schaduw voor wie de zon even te heftig is.

Top reizen naar Griekenland

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Meer blogs over Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1