Home
Blog
Bestemmingen
Costa Rica's mooiste stranden

Costa Rica's mooiste stranden

op 17 januari 2015
1 minuut leestijd
Costa Rica's mooiste stranden

Costa Rica heeft misschien wel een aantal van de mooiste regenwouden en wilde dieren van onze planeet, maar het beschikt ook over een aantal geweldige stranden. Of je nu wilt gaan body surfen of gewoon van de zon wilt genieten, één ding is zeker: Costa Rica is een droombestemming voor strandliefhebbers! We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet.

Playa Avellanas, Tamarindo

Playa Avellanas wordt ook wel 'Little Hawaii' genoemd vanwege de surf actie op het strand. Onder ervaren surfers is dit strand geliefd en ze komen hier om zichzelf te testen op de golven die wel tot 5 meter hoog kunnen worden. Neem hier een kijkje bij Lola's Beach Bar, vernoemd naar het varken huisdier Lola, die graag een duik in de golven neemt. Lola's is niet moelijk te vinden, het is de belangrijkste hotspot op het strand dat verder onontwikkeld en sereen is.

Playa Negra, Cahuita

Zoals de naam al aangeeft, is dit strand bedekt met donker zwart zand. Het is een zeer geliefd strand in de buurt van het reaggae-plaatsje Cahuita. Het donkere zand kan rond het middaguur een beetje warm worden, maar het turquoise water van de Caribische Zee is nooit ver weg om voor afkoeling te zorgen.

Playa Santa Teresa, Santa Teresa

Santa Teresa was ooit een slaperig vissersdorp, maar is uitgegroeid tot een stad die graag toeristen verwelkomt. Strandactiviteiten zijn hier in overvloeld, zoals surfen, SUP'en en snorkelen. Met tal van nabijgelegen restaurants, hotels, bars, winkels en surfscholen, is Santa Teresa een bestemming waar je gemakkelijk kunt genieten van het strand. Meng je tijdens zonsondergang onder de lokale bevolking die zich hiervoor graag verzamelt op het strand.

Montezuma

Weinig andere bestemmingen in Costa Rica trekken zoveel toegewijden als Montezuma, dat een klassiek backpacker paradijs is aan de zuidkant van het Nicoya schiereiland. Het voelt hier echter nooit te druk aan, omdat het strand een kilometers lange woestijn is om te verkennen.

Playa Conchal

Playa Conchal is misschien wel het mooiste strand van allemaal in Costa Rica. Dit kleine, maar nooit ingetogen strand is bedekt met fijne gemalen schelpen en heeft kistal helder water.

Top reizen naar Costa Rica

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Meer blogs over Costa Rica

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9