Home
Blog
Bestemmingen
Reis dilemma: Panama óf Costa Rica?

Reis dilemma: Panama óf Costa Rica?

1 minuut leestijd
Reis dilemma: Panama óf Costa Rica?

Wil jij binnenkort naar Midden-Amerika maar kan je niet kiezen tussen Panama en Costa Rica? Wij zetten de verschillen en de voor- en nadelen van de buurlanden op een rijtje.

Denk je aan Costa Rica, dan denk je aan luiaards, ongerepte stranden, groene jungle, surfen en vulkanen. Het land is één en al pura vida, de lijfspreuk van de bevolking. Panama is minder bekend als vakantieland en ken je waarschijnlijk vooral van het Panama-kanaal. Maar ook dit land heeft een ongekende schoonheid. Bountrystranden en jungle wisselen elkaar af, en vergeet vooral die toffe hoofdstad Panama-Stad niet.

Verschillen Panama en Costa Rica

Costa Rica is een iets bekendere vakantiebestemming dan Panama. Meer mensen willen naar Costa Rica, en dus kom je er ook meer toeristen tegen dan in Panama. Toch is ook Panama een zeer ontwikkeld land. En qua toerisme doen sommige plekken zeker niet onder voor die in Costa Rica. De Amerikaanse invloeden (en toeristen) zijn in beide landen goed terug te zien. Waar meer onderscheid te zien is, is het landschap. Costa Rica heeft taloze vulkanen, terwijl San Blas en Bocas del Toro in Panama zeker unieke bestemmingen zijn. Ook de hoofdsteden zijn verschillend: waar de meeste toeristen niet eens een dag in San José blijven, is Panama-Stad prima om een paar dagen te ontdekken.

casco viejo
casco viejo

costa rica
costa rica

panama canal
panama canal
 

Best of both worlds

Panama en Costa Rica zijn allebei geen grote landen. Wie een paar weken de tijd heeft kan er voor kiezen om beide landen te combineren. Vanaf Bocas del Toro in Panama hop je makkelijk door naar Puerto Viejo de Talamanca in Costa Rica, of andersom. Panama-Stad is de populairste stad van Midden-Amerika qua vliegverkeer, maar tegenwoordig kun je vanuit Amsterdam ook rechtstreeks op San José vliegen. Een binnenlandse vlucht om van het ene naar het andere land te komen behoort ook tot de mogelijkheden.

Roadtrip Panama en Costa Rica

Autohuur is goed te doen in beide landen. Check wel even of je de auto mag meenemen over de grens. Verder betaal je vaak een fee als je je auto op een ander punt weer inlevert. Overigens is openbaar vervoer ook goed geregeld.

Top reizen naar Costa Rica

20-daagse rondreis Avontuur in Panama & Costa Rica

20-daagse rondreis Avontuur in Panama & Costa Rica

20 dagen
Groepsrondreis
Panama City, Boquete, Monteverde Cloud Forest Reserve, Arenal Volcano National Park, Manuel Antonio National Park

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Meer blogs over Costa Rica

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9