Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste bezienswaardigheden van Honduras

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Honduras

2 minuten leestijd
De 7 mooiste bezienswaardigheden van Honduras

Deze zeven plekken bewijzen dat Honduras onterecht het minst bezochte land van Centraal-Amerika is.

Honduras was jarenlang een onveilige plek. Gewelddadige taferelen legden een schaduw over dit levendige, fascinerende land. Na een positieve opmars is het vandaag de dag wel mogelijk door deze ruwe parel van Midden-Amerika te trekken. Je vindt er meer dan een dozijn aan nationale parken. Deze zeven hotspots spannen de kroon betreft de prachtigste plekken.

1. Roatán

roatan
roatan

Roatán is het grootste - en meest ontwikkelde - eiland van de Baai-eilanden. Een waar duik- en snorkelwalhalla! Langs vrijwel de gehele kustlijn, die 50 kilometer lang is, vind je verbazingwekkende koraalriffen vol met tropische vissen. Op het eiland zelf komt het Center Parcs-gevoel je tegemoet, maar dan puur natuur. Het groene binnenland wordt afgewisseld met prachtige witte zandstranden. West Bay mag je niet missen. Gumbalimba Park evenmin!

2. Copán Ruinas

copan ruinas
copan ruinas

Nabij het charismatische stadje Copán Ruinas liggen de beroemde Maya-ruïnes. Ondanks dat de ruïnes van Copán niet zo populair zijn als Chichén Itzá en Tikal zijn ze een bezoek meer dan waard. Het is een plek waar je nog alleen door oude overblijfselen kunt dwalen en waar je massatoerisme ontloopt.

3. Cayos Cochinos

cayos cochinos
cayos cochinos

Het Caribische Cayos Cochinos ligt op slechts zeventien kilometer van het vaste land. Dit idyllische zeereservaat is makkelijk te bereiken vanuit La Ceiba. Het is illegaal om het anker uit te gooien op het rif. Ook vissen is verboden. Dat is top, want de onderwaterwereld is hierdoor magisch mooi. Als je je PADI hebt, is dit tevens een gave plek om te gaan vliegtuigwrak- en grot-duiken.

4. Meer van Yojoa

yojoa honduras
yojoa honduras

Het grootste meer van Honduras is spectaculair. Verlies jezelf in de natuurpracht van het 79 vierkante kilometer blinkende wateroppervlak. Omringd door vulkanen en een tropisch regenwoud waan je jezelf in sprookjesland. Dit is robuuste schoonheid ten top!

5. Río Plátano

rio platano
rio platano

Als je van vogels spotten houdt, is het natuurreservaat Río Plátano een must see! Met name in februari en maart barst het hier van de trekvogels. De uitgestrekte, ongerepte wildernis is het thuis voor een divers aantal bedreigde diersoorten. Het is een bijzonder mooi gebied in het noordoosten van Honduras.

6. Nationaal park La Tigra

la tigra
la tigra

Vlakbij hoofdstad Tegucigalpa ligt dit bijzondere nationaal park. Hit de road en ontdek het nevelwoud en de acht wandelpaden. Houd je aan de hoofdpaden en het is heerlijk struinen door de torenhoge bomen, korstmossen, bromelia's en orchideeën. Onderweg kom je de meest ongrijpbare dieren in het wild tegen. Van poema's tot pekari’s. Een safari is er niks bij.

7. Nationaal park Cusuco

cusuco honduras
cusuco honduras

In nationaal park Cusuco bewonder je de hoogste boomvarens in heel Midden-Amerika. Van maart tot mei word je hier in de ochtend gewekt door de monotone roep van de quetzal, de heilige vogel van de Azteken en Maya’s. Wandel één van de zes gemarkeerde wandelpaden, variërend van twee tot vijf kilometer en je waant je voor een moment in de film Jurassic Park.

Top reizen naar Honduras

Reisorganisaties met reizen naar Honduras

Meer blogs over Honduras

Beoordelingen van Honduras

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.