Home
Blog
Bestemmingen
12 dingen die je moet weten voordat je naar Mexico reist

12 dingen die je moet weten voordat je naar Mexico reist

3 minuten leestijd
12 dingen die je moet weten voordat je naar Mexico reist

Mexico is niet voor mietjes. Dit wil je weten alvorens je voet op dit Latijns-Amerikaans terrein zet!

Zoals de Zangeres Zonder Naam zingt, is Mexico het land van al je dromen. Wij van rondreis beamen dat. Met zijn prachtige stranden, magische ruïnes, wildwest-vlaktes als ook authentieke bergstadjes is het een land met vele gezichten. Wees je bewust van de volgende twaalf dingen, zodat jouw Mexicaanse ervaring onvergetelijk wordt!

1. Bezoek de Maya-ruïnes vroeg

Mexico wordt geroemd om zijn diverse Maya-ruïnes. Je vindt ze op diverse plekken in het land. Vooral de overblijfselen in Palenque, Chichen Itza en Tulum zijn mateloos populair. Voor alle locaties geldt: zet je wekker en zorg dat je als eerste aan de poort staat. Hoe later op de dag je gaat, hoe heter én hoe drukker het wordt. Zorg dat je de massa -en de foto makende Japanners- voor bent!

2. Boek een excursie niet op straat

Of het nou gaat om een bootticket of een toegangskaartje voor dé hotspot van de regio: reserveer jouw spot bij een officiële ticketcounter. Laat je niet verleiden door snelle praatjes van nóg snellere mannetjes op straat. Geloof ons, je portemonnee is er blij mee!

mexico ruine
mexico ruine

3. Eet op straat

Wat je wél op straat hebt te doen, is eten. Waar je ook gaat, de enchilada’s en tortilla’s vliegen je om de oren. Vlak voor je neus worden ze vers bereid. Que rico!

4. Bel een taxi vanuit je verblijfplaats

Houd niet zomaar een taxi aan op straat. Ga ofwel naar een officiële taxistandplaats óf regel een taxi vanuit het hotel of het restaurant waar je je op dat moment bevindt. Zo ben je er altijd zeker van dat je in een geregistreerde, en dus veilige, taxi stapt. Ook qua tarief zit je op deze manier goed en word je niet belazerd waar je bij staat.

mexico taxi
mexico taxi

5. Het noorden is voor avonturiers

Mexico is een groot land. Veel reizigers vieren vakantie in het Caribische Yucatan, aan de Pacifische kust of trekken de binnenlanden van Chiapas in. Het noorden van Mexico is minder in trek en dat heeft een reden. In sommige delen richting de grens met Amerika zijn namelijk nog steeds drugsbendes actief. Reizen naar het noorden wordt weliswaar niet afgeraden, wel is voorzichtigheid geboden.

6. Yucatan barst van de all-in resorts

Hoewel Yucatan en zijn omgeving prachtig is, staat het er ook bomvol met all-in resorts. Zonder te generaliseren, trekt dit een bepaald type publiek aan. Het is heerlijk natuurlijk om jezelf eens onder te dompelen in alle luxe die je op zo’n resort vindt, maar wil je het échte Mexico zien, boek dan een verblijf verder weg van dit massatoerisme.

playa del carmen
playa del carmen

7. Wees alert

Wellicht ten overvloede, maar wees waakzaam. Als toerist val je nou eenmaal snel op, ook in Mexico. Bekijk vooraf goed waar je naartoe gaat, laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis en straal zelfvertrouwen uit. Zo val je het minste op en word je gewoonweg met rust gelaten.

8. De politie is niet altijd je beste vriend

Helaas is het nog steeds aan de orde: hier en daar is de politie in Mexico corrupt. Van de buitenkant heb je misschien het idee met een eerlijke politieagent vandoen te hebben, mogelijk is echter het tegendeel waar. Mocht je onverhoopt aangehouden worden, laat je dan nooit verleiden om zomaar in een politieauto te stappen. Sta erop vriendelijk in gesprek te gaan op een officieel politiebureau. Een corrupte agent zal hierop snel afhaken.

mexico police
mexico police

9. Mañana mañana is het devies

Stress komt niet veel voor in het woordenboek van Mexicanen. Mogelijk dat je even hebt te wennen aan het relaxte tempo en misschien kun je het wel al direct waarderen. Heb je iets belangrijks te regelen? Houd dan vooraf rekening dat het even kan duren, dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

10. Bussen rijden af en aan

Alles mag dan op zijn elfendertigst gaan, het busvervoer is top geregeld in Mexico. ADO is een vooraanstaande busmaatschappij die veel trajecten bedient. Voor een relatief goedkope prijs word je veilig van A naar B gebracht.

mexico mezcal
mexico mezcal

11. Reis in november tot en met maart

De periode tussen november tot en met maart wordt als de beste reistijd gezien voor Mexico. Dit neemt niet weg dat je er in de rest van het jaar niet naartoe kunt. Mexico is het hele jaar door perfect te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat augustus en oktober bekend staan als ‘het orkaanseizoen’.

12. Mezcal is het Mexicaanse goud

Wie van een shotje houdt, zit goed in Mexico. Sowieso houden de Mexicanen wel van een feestje. Mezcal is dé Mexicaanse tequila. Hoewel het in het hele land geproduceerd wordt, vindt het zijn oorsprong in Oaxaca. Als je in die regio bent, doe dan zeker een Mezcal-proeverij. Salud!

Top reizen naar Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5