Home
Blog
Bestemmingen
7x De mooiste stranden van Mexico

7x De mooiste stranden van Mexico

2 minuten leestijd
7x De mooiste stranden van Mexico

Wij houden van de prachtige tempels in Mexico, maar als je deze stranden ziet weet je dat je er ook zeker wat dagen aan zee moet doorbrengen!

Naast eeuwenoude indrukwekkende maya-ruïnes, welke garant staan voor de nodige dosis cultuur en geschiedenis, biedt Mexico ook ruime mogelijkheden voor een gevarieerde strandvakantie. Of je nou gaat voor ontspanning , zon, zee en zand of een actieve surf-variant; Mexico heeft voor ieder wat wils. Dit zijn de 7zeven toppers:

1. Tulum

Tulum
Tulum

Op het schiereiland Yucatán, in het uiterste oosten van Mexico, vind je een prachtig strand grenzend aan de oude Mayastad Tulum. Met aan de ene kant de ruïnes van Tulum en aan de andere kant de helder turkooizen Caribische zee, is elke stap die je hier zet een Kkodak- moment waard. Bij uitstek is dit het meest fotogenieke strand aan de oostkust van Mexico.

2. Playa del Carmen

Playa del Carmen
Playa del Carmen

Op een klein uur van Tulum vandaan vind je de uitgestrekte zandstranden van Playa del Carmen. Door de vele resorts is dit een enorme toeristische trekpleister. Druk, doch onwijs mooi. Wil je wat meer privacy rondom je badhanddoek? Ga dan voor het meer idyllische Punta Maroma, zo’n 19 negentien kilometer ten noorden van Playa del Carmen. Ook of Playa Paraiso, eveneens gelegen tussen Playa del Carmen en Cancun, is een aanrader.

3. Isla Mujeres

Isla Mujeres
Isla Mujeres

Op slechts een half uur varen vanaf Cancun ligt het prachtige Isla Mujeres (het vrouwen eiland). Met een scooter, fiets of golfkarretje (tip!) verken je eenvoudig het eiland. Het mooiste strand vind je in aan de noordkanthet noordelijke deel. Het is eenvoudig om een dagje op en neer te cruisen. Wil je echter de volle chill out- ervaring? Blijf dan een paar dagen hangen. En vergeet daarbij vooral niet te genieten van de zonsondergang. Must- see!

4. Isla Holbox

Isla Holbox
Isla Holbox

Op de grens van de Golf van Mexico en de Caribische zee ligt bounty eiland Isla Holbox. Vanaf Cancun is het ongeveer drie uur rijden naar het dorpje Chiquila. Wanneer je in Chiquila op een veerboot hopt, ben je in een half uur op ééeen van de mooiste eilanden die Yucatán kent. De witte stranden, tropische vogelsoorten en wuivende palmbomen lijken direct uit het decor van een bounty reclame te komen. Een eiland waar volledig in het moment geleefd wordt met stranden waar je nog lang naar terug zal verlangen.

5. Puerto Escondido

Puerto Escondido
Puerto Escondido

Ben je minder van de bounty, maar meer van zon, zee en surfing? Zoek dan de pacific kant van Mexico op. Het witte zand in combinatie met de golven van de Sstille Ooceaan maken de stranden van Puerto Escondido tot een waar surfers paradijs! Het ritme van surfen, lekker eten, zonnen, feesten en slapen staat hier dag in dag uit op repeat.

6. Puerto Vallarta

Puerto Vallarta
Puerto Vallarta

Toeristisch doch énook prachtig zijn de stranden van Puerto Vallarta aan de westkust van Mexico. Met name Playa de las Animas springt er uit. Dit idyllische strand is alleen per boot te bereiken.

7. Cabo San Lucas

Cabo San Licas
Cabo San Licas

Last but not least vind je op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Baja California het mooie strand van Cabo San Lucas. Dit fijne stukje zand is vooral geliefd onder Amerikanen. En dan met name Sspringbreakers. Wees dus voorbereid op zon, zee en party-hardy taferelen als je besluit naar deze unieke plek in Mexico af te reizen.

Top reizen naar Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5