Home
Blog
Bestemmingen
Een Mexico rondreis en strandvakantie combineren doe je zo!

Een Mexico rondreis en strandvakantie combineren doe je zo!

2 minuten leestijd
Een Mexico rondreis en strandvakantie combineren doe je zo!

Wie van rondtoeren en magische strandsessies houdt, zit in Mexico gebakken. Rondreis geeft je vijf tips waarmee jouw roadtrip een gegarandeerd succes wordt!

Mexico is bij het grote publiek vooral bekend om zijn parelwitte stranden, grote cactussen, mystieke oerwouden en eeuwenoude tempelcomplexen. De overblijfselen van de Mayacultuur zijn een lust voor ieders zintuig. Overal waar je gaat, word je op een bepaalde manier herinnerd aan de Meso-Amerikaanse beschaving van weleer. Uiteraard gecombineerd met de moderne invloeden van vandaag de dag. Zowel het binnenland intrekken als een tijdje aan de kust vertoeven, is hét recept voor een te gekke rondreis door Mexico. Met deze vijf ideeën ga je goed op weg.

1. Ontdek het ongerepte noorden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het noorden van Mexico is het minst bekend om zijn rondreizen. Wel vind je er een van de mooiste treinroutes ter wereld: de Ferrocarril Chihuahua al Pacífico. De spoorlijn die vanaf de Grote Oceaan Los Mochis met Chihuahua verbindt, rijdt dwars door de Copper Canyon. Rondreizen per trein is voor velen al een unieke vakantie-ervaring. Wel, in dit landschap helemaal! Je passeert maar liefst 87 tunnels en 37 bruggen. Houd dus je camera gereed voor de prachtige vergezichten. Het traject van 653 kilometer is in één of twee dagen af te leggen en een must do als je door dit deel van Mexico toert. Daal daarna af naar Mazatlán om alle indrukken te verwerken, terwijl je staart naar de golven van de Pacifische zee.

2. Que bueno Quintana Roo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wel alom bekend, is de provincie Quintana Roo. Ga sowieso naar de Maya-oorden Chichén Itzá en Tulum en laat je verwonderen door een van de ruim 3000 cenotes in dit gebied. Shop till you drop -en feest naar hartelust- in Cancun en Playa del Carmen. Afhankelijk van jouw voorkeur rijd je zelf in een huurauto naar de diverse plekken, stap je in de lokale bus of kies je voor een geheel georganiseerde trip. Alledrie de opties zijn prima, want de infrastructuur in Mexico is top! Voor idyllische stranden neem je de boot naar Isla Mujeres of strijk je neer op een van de vele plekken bij Cancun, Playa del Carmen en Tulum. Voor meer privacy is Mahahual, in het zuidelijke puntje van dit departement, een aanrader.

3. Ja ja Yucatán!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook Yucatán is zeer geschikt voor een gevarieerde trip vol met natuur, cultuur en strand. Ontdek de koloniale steden Merida en Campeche en breng sowieso een bezoek aan de oude Mayastad Uxmal. Voor een laidback Carbisch eiland gevoel is Isla Holbox jouw spot. Er zijn geen wegen op dit eiland. Zeg dus maar dag tegen alledaagse autotaferelen, je rijdt namelijk rond in een zogenoemd golfkarretje. Dát is nog eens vakantie!

4. Bergen en surfing: gouden combi!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wie van idyllische bergwegen houdt, zal direct weg zijn van Oaxaca en Chiapas. De ruige natuur en de hartverwarmende bevolking vormen een mix die je meermaals kippenvel zal bezorgen. Hit the road en doe sowieso San Cristobal de las Casas en Oaxaca-stad aan. Palenque is het archeologische hoogstandje van de Maya’s in dit gebied en wat ons betreft eveneens een niet te missen hotspot! Voor een welverdiende chill-sessie op het strand reis je naar de Pacifische kust. Puerto Escondido is daar een fijne stek om tot rust te komen én te surfen!

5. Stad en strand in het westen van Mexico

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Puerta Vallarta wordt door veel toeristen hoog gewaardeerd om zijn luxueuze uitstraling en stranden. Niet alleen is het er heerlijk toeven vanwege de tropische temperaturen, het is ook de perfecte startplek voor een gave rondreis door het gevarieerde binnenland. Snuif de stadse sfeer op in Guadalajara en poedel in het Chapalameer, dat het grootste meer van Mexico is. Reis vervolgens via Irapuato en San Juan del Río naar de hoofdstad, Mexico-Stad. Maak een ballonvaart over de ruïnes van Teotihuacán, bezoek de vele stadsparken en musea en duik in het bruisende nachtleven van de buurten La Condesa, Roma en Polanco.

Wat zijn de componenten van jouw ideale rondreis door Mexico? Mix en match! Wij wensen je alvast een buen viaje.

Top reizen naar Mexico

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5