Mexico-Stad

Mexico-Stad

Levendige hoofdstad van Mexico

Reis je door Mexico? Dan hoort een bezoek aan Mexico-Stad er zeker bij! Deze enorme metropool staat bol van de bezienswaardigheden en dingen om te doen.

Top reisorganisaties naar Mexico

Top reisorganisaties naar Mexico
Mexico-Stad

Mexico-Stad, of Mexico City, is de hoofdstad van Mexico en wordt in de volksmond ook wel D.F. genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat de stad zeer veel weg heeft van het Federale District. Mexico-Stad is letterlijk volgebouwd op de meeste plaatsen en het doet velen dan ook denken aan de grote steden van de Verenigde Staten. Toch zijn er ook rustigere gebieden en kun je meer dan voldoende vertier vinden in de stad. Niet te vergeten; er zijn tal van bezienswaardigheden in de stad te vinden.

La Condesa

La Condesa is de ideale plek voor iedereen die graag met iets meer dan alleen herinneringen terug naar huis wil gaan. Iedereen die van winkelen houdt zou zeker een bezoek moeten brengen aan La Condesa, waar je vooral ook heel veel art deco tegen komt. Daarnaast kun je er veel trendy producten vinden, waardoor je goed kunt zien dat Mexico-Stad heel goed met de tijd meegaat. Er zijn talloze leuke winkeltjes te bezoeken en verreweg de meeste restaurants die hier te vinden zijn hebben een sfeervol terras aangelegd. Onder de Nederlanders wordt La Condesa ook wel de Mexicaanse Jordaan genoemd.

Winkelen in Mexico-Stad
Winkelen in Mexico-Stad

Zocalo in Mexico-Stad
Zocalo in Mexico-Stad

Metropolitan Cathedral bij het Zocolo plein in Mexico City,
Metropolitan Cathedral bij het Zocolo plein in Mexico City,

Zocalo

Iedere grote (wereld)stad heeft wel een plein, en aan dit plein zijn vaak mooie bezienswaardigheden te vinden. Mexico-Stad is hier zeker niet anders in. Het plein van de stad is de Zocalo. Je kunt naar de Zocalo om de hele dag mensen te kijken, om te genieten van de levendigheid en de sfeer of om een bezoek te brengen aan alle monumenten die er rond het plein te vinden zijn. Helemaal vooraan aan het plein kun je een bezoek brengen aan het indrukwekkende Nationaal Paleis.

Musea

Ben je toch meer van de musea en ben je van plan enkele musea te bezoeken tijdens je verblijf in Mexico-Stad? Dan heb je zeker iets te kiezen, want er zijn enkele zeer interessante musea te bezoeken in de hoofdstad van Mexico. Zo kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum voor Antropologie of bijvoorbeeld het Frida Kahlo Museum. Frida Kahlo is een interessant museum voor echte kunstliefhebbers. De kunstenares staat vooral bekend om haar unieke zelfportretten. Dit museum wordt ook wel de trots van Mexico genoemd, en volgens velen is deze naam zeer verdiend.

Palacio de Bellas Artes in Mexico City
Palacio de Bellas Artes in Mexico City

Straat in Mexico-Stad
Straat in Mexico-Stad

Paseo de la Reforma

Om veel indrukken tegelijk binnen te krijgen, en in een mum van tijd goed kennis te maken met de cultuur van Mexico, hoef je zeker niet heel de stad door te trekken. Eigenlijk hoef je hiervoor alleen een bezoek te brengen aan Paseo de la Reforma. Mooi is een woord dat de Paseo de la Reforma gewoonweg tekort doet. Als je in de stad verblijft, dan moet je hier gewoon een bezoek aan hebben gebracht. Bereid je wel voor, want iedereen weet dit. Dit betekent dat het er eigenlijk altijd erg druk is. Toch, het is meer dan de moeite waard.

Centro Historico

Het oude centrum, Centro Historico, ademt geschiedenis. De gebouwen lijken historie te spreken en de straten stralen een nostalgische sfeer uit. Wanneer je meer te weten wilt komen over het oude Mexico, dan hoef je eigenlijk alleen maar een bezoek te brengen aan Centro Historico. Je kunt hier gezellig winkelen, een terrasje pakken en eindeloos dwalen door de straten. Pure geschiedenis vind je ook terug in de Templo Mayor, wat zeker ook een goede optie is voor liefhebbers van de archeologie. Deze tempel was zeer belangrijk voor de Azteken en heeft een totale hoogte van meer dan zestig meter.

Groen, groen en nog eens groen

Mexico-Stad heeft eigenlijk altijd bekend gestaan als metropool met gebouwen, gebouwen en nog eens gebouwen, maar nu gaat het toch steeds meer lijken op groen, groen en nog eens groen. De overheid heeft besloten dat de stad meer groen nodig heeft om meer toeristen aan te trekken. Toeristen zoeken immers ook natuur in een grote stad, om even bij te komen van alle indrukken in de stad zelf. Daarom besteedt de stad de laatste jaren steeds meer aandacht aan het realiseren van meer groen in de stad, en dit zie je. 

Mexico-Stad park
Mexico-Stad park

Mexico-Stad
Mexico-Stad

De Piramide van Huitzilopochtli

Geschiedenisliefhebbers mogen de Piramide van Huitzilopochtli zeker niet missen. Het is werkelijk prachtig om te zien en de oudheid spat er vanaf. In de stad zijn meer stukjes rijke geschiedenis te vinden, maar deze behoort toch wel tot de meest indrukwekkende. Deze Piramide van Huitzilopochtli biedt je volop gelegenheid om de overblijfselen van het echte oude Mexico te bewonderen. De omgeving rondom is vrij sober, en juist dat maakt dit plaatje zo compleet.

Reizen naar Mexico-Stad – Hoe kom je er?

Mexico is toch wel even een stukje verderop. Als je wilt genieten van alles wat Mexico-Stad je te bieden heeft, dan moet je elf uur in het vliegtuig zitten. Afhankelijk van waar je precies verblijft moet je natuurlijk ook nog een stuk over de weg afleggen. In Mexico is het acht uur vroeger dan in ons land.

Populaire reizen naar Mexico-Stad

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11 dagen
Groepsrondreis
Mexico City, Monte Alban, San Cristobal de las Casas, Agua Azul, Misol-Ha

Blogs over Mexico-Stad

· Redactie
Reisroute Mexico: de ultieme route + tips voor een rondreis Mexico
Zoek jij een route voor je rondreis door Mexico? Dan zit je hier goed! Reizen in Mexico is een schitterende ervaring. Máár je hebt wel veel mogelijkheden en routes die je kunt volgen. Daarom geven wij je enkele routes en tips ter inspiratie!

Meer bezienswaardigheden in Mexico

Alle bezienswaardigheden in Mexico

Mexico ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Mexico-Stad ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Mexico.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5
8,2

In het spoor van de Maya's

Mexico
Groepsrondreis met Kras Reizen
15-02-2017

Prachtige rondreis langs diverse piramides in Mexico, Guatamala en Belize.
Aan het eind een heerlijke week all inclusive in de buurt van Playa del Carmen.
Hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) de piramides van Tikal in Guatamala.

Rob de Vries
Gereisd met partner in November 2015
8,5

Mexico huwelijksreis

Mexico
29-01-2017

Mexico was onze huwelijksreis.
Een reis om nooit meer te vergeten.
Een hotelkamer met jacuzzi en minibar.
Elke dag een dier gemaakt van handdoeken op bed.
24 uur eten en drinken.
Elke avond entertamemt vermaak.
Excursies waren top geregeld.
We zijn de jungle in geweest apen gezien. Scat safari prachtig om te krossen en om de geving te zien.
Piramides bezocht..
Afgelegen thempels waar je heerlijk kom zwemmen.
Vooral heel erg genoten van onze huwelijksreis.

Natalievangeel.nvg@gmail.com
Gereisd met partner in October 2012
5,3

Geweldige vakantie huwelijksreis

Mexico
18-01-2017

Dit was een vakantie om nooit meer te vergeten. Lekker eten lieve mensen. En de plekken er om geen geweldig. Oude gebouwen oude kerken. Zo mooi. Een reis om nooit meer te vergeten. Hopelijk als ik de reischeque mag winnen kunnen we dit jaar weer een mooi vakantie boeken bij kras.

Natalie
Gereisd met partner in September 2016
5,7

Mexico

Mexico
16-01-2017

Mexico was ons huwelijksreis we hebben een prachtige vakantie gehad.
Veel cultuur gezien en een hele lieve mensen.Hopelijk kunne we met de winnnende reischeque weer van een mooie vakantie genieten.

Natalie
Gereisd met partner in October 2012
8,8

Een prachtige rondreis door Mexico