Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Mexico

Mexico-stad

Mexico-stad kun je gerust een wereldstad noemen, al is het niet voor iedereen een paradijs. De contrasten zijn vooral opvallend: je vindt er prachtige gebouwen en musea, maar ook armoedige krottenwijken. Veel van de oude kerken en groene parken stralen rust uit, terwijl de straten juist weer vol zitten met luidruchtig verkeer. Maar boven alles is Mexico-stad een bijzondere, fascinerende en veelzijdige stad.

Als je de bevolking in de voorsteden van de hoofdstad erbij telt, kom je uit op een metropool met meer dan twintig miljoen inwoners. Hierdoor is Mexico-stad de grootste stad ter wereld. Nadelen hiervan zijn luchtverontreiniging, overbevolking, grote werkloosheid, verpaupering, enorme verkeersdrukte, gebrek aan drinkwater en sanitaire voorzieningen.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Mexico-stad zijn De Zócalo (het historisch centrum van de stad), het Chapultepecpark, het Antropologisch Museum, het Plein van de Drie Culturen en de basiliek van Guadalupe

Guadalajara

Guadalajara ligt op 1546 meter hoogte en is de op één na grootste stad van Mexico. Men zegt dat Guadalajara de meest Mexicaanse stad van het land is. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de mariachimuziek die hier voor het eerst tot bloei kwam en de sterke drank tequila komt eveneens uit dit gebied. Guadalajara is daarnaast ook de stad van de rozen, wat je vooral in het voorjaar aan den lijve kunt ervaren. Wat architectonische hoogstandjes betreft is Guadalajara ook absoluut een mooie stad.

Puerto Vallarta

Deze bekende badplaats was ooit een vissersdorp, maar na de opnames voor de film 'Night of the Iguana' werd het de plaats van de liefde en de romantiek. Inmiddels is het dorp uitgegroeid tot een moderne badplaats met luxe hotels, fraaie bungalows, talrijke restaurants en disco's.

Yucatán

Het landschap van het schiereiland Yucatán is anders dan in de rest van Mexico: het is er vlak met slechts hier en daar wat heuvels. Yucatán is vooral mooi omdat het wordt omringd door de kristalheldere Caribische Zee. Je vindt er verscheidene cenotes (heilige bronnen) en vriendelijke, vrolijke mensen die afstammen van de Maya’s.

Cancún

Cancún is de belangrijkste stad van Yucatán, alleen al omdat het internationale vliegveld hier ligt. Alles in deze badplaats is gericht op het toerisme. Vandaar dat hotels, restaurants, discotheken, nachtclubs en winkelcentra de dienst uitmaken. Het luxe en internationale Cancún is de ideale vakantieplaats voor liefhebbers van luxe en watersporters. Het is wel één van de duurste steden van Mexico.

Meer weten over reizen naar Mexico?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Mexico