Home
Blog
Bestemmingen
Wauw: Dit zijn dé 15 mooiste stranden van Midden Amerika

Wauw: Dit zijn dé 15 mooiste stranden van Midden Amerika

4 minuten leestijd
Wauw: Dit zijn dé 15 mooiste stranden van Midden Amerika

Met de Caribische Zee aan de ene kant, en de Grote Oceaan aan de andere, zijn stranden in Midden-Amerika nooit ver weg. Dit zijn de 15 mooiste om te bezoeken.

Blauwe zee, wit zand en immer een zonnetje dat schijnt. Dat zijn de stranden van Midden-Amerika. Je kan er ook doorgaans goed surfen en door de Caribische vibes is het hier ook gezellig. Dit zijn de mooiste stranden van Midden-Amerika.

1. Caye Caulker, Belize

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Met een watertaxi of een vliegtuigje ben je binnen een mum van tijd op het meest laid back eiland van Belize: Caye Caulker. Dit kleine koraaleiland is autovrij. Gelukkig zijn er golfkarretjes die je van A naar B kunnen brengen. Het hele eiland is echter nog geen kilometer breed, dus de benenwagen volstaat eveneens. Geniet hier van reggae-beats, verse vis en prachtige onderwaterwereld die Belize rijk is.

2. Manuel Antonio, Costa Rica

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Manuel Antonio is een van de kleinste maar populairste natuurparken van Costa Rica. Het reservaat is een soort samenvatting van de flora en fauna van Costa Rica. Denk aan idyllische zandstranden, eindeloze rijen palmbomen en een prachtig regenwoud waar wilde apen en kleurrijke vogels in de bomen zitten. Maak zeker een boottocht of wandeling met gids om alles uit je bezoek te halen. Sluit af met een duik in zee vanaf het strand van Manuel Antonio. 

3. San Juan del Sur, Nicaragua

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Welkom in Nicaragua! Eenmaal neergestreken in dit gezellige kustplaatsje wil je niet meer weg. San Juan del Sur - oftewel San Juan aan Zee - ligt aan de Grote Oceaan. Het strand en de zee zijn misschien niet zo schitterend als bij Little Corn Island, maar dat mag de pret niet drukken. San Juan del Sur heeft een ander groot voordeel: de gezelligheid. Lekkere, hippe restaurantjes en relaxte cafe’s waar je terecht kunt voor een koud biertje of cocktail. Hier blijf je zeker hangen!

4. El Tunco, El Salvador

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ga je van Guatamala naar Nicaragua of andersom? Dan kom je langs El Salvador. Veel reizigers slaan dit prachtige land (evenals Honduras) over. Zonde! El Salvador is nog niet zo toeristisch als de buurlanden, maar daardoor juist een hidden gem. Je kan hier goed surfen, relaxen of een feestje mee pakken. Door de ligging aan de westkust heb je er een schitterende zonsondergang elke avond.

5. Utila, Honduras

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Net als El Salvador wordt Honduras vaak overgeslagen tijdens een rondreis door Midden-Amerika. Maar heb je de stranden gezien? Het eiland Utila in de Caribische Zee spant de kroon. Dit is je doorsnee bounty eiland. Naast goed genieten kan je hier ook de beste duiken of snorkeltrips maken. Ook buureiland Roatan is het bezoeken waard.

6. Monterrico, Guatamala

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Guatamala staat bekend om de prachtige oude maya-ruines, culturele stad Antigua en vulkanen. Door dit laatste tref je in Guatamala vele vulkaanstranden aan. Laat het zwarte zand je er niet van weerhouden een paar dagen neer te strijken aan de kust. De zon is hier net zo lekker warm! Ideaal bijkomen na een rondreis vol trekkingen en cultuur snuiven.

7. San Blas, Panama

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Casa de Papel gezien? In het derde seizoen zitten Rio en Tokio vast op een tropisch eiland. Deze scenes zijn gefilmd op het ongelofelijk mooie San Blas, een archipel voor de oostkust van Panama. Voorheen kwamen hier amper toeristen. De eilanden zijn nog bewoond door een inheems volk. De meeste toeristen bezoeken de archipel per zeilboot, en varen in een paar dagen langs de mooiste eilanden. Ook vaar je langs San Blas als je van Panama naar Colombia vaart, of andersom. 

8. Bocas del Toro, Panama

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bocas del Toro is de ‘concurrent’ van San Blas, en eveneens een prachtige eilandengroep in Panama. Bocas del Toro ligt ook aan de Caribische kust van het land, maar dan een stuk noordelijker, tegen de grens van Costa Rica. Dit verklapt meteen de schoonheid die je hier aantreft. Intense jungle en paradijselijke stranden, gemengd met een vleugje vertier. Op hoofdeiland Coron is er altijd wel een happy hour te vinden. In de zee spot je zeesterren - niet aankomen!

9. Little Corn Island, Nicaragua

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit puistje in de Caribische Zee is voor velen een van de hoogtepunten van Nicaragua - of zelfs heel Midden-Amerika. Ook dit eilandje is weer een tropische verrassing van witte stranden, blauwe zee en wuivende palmbomen. De Caribische vibes maken het beeld compleet!

10. Tulum, Mexico

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Fantastisch eten combineren met historische maya-tempels? Dan zit je goed in Tulum. Deze kustplaats aan de oostkust van Mexico is een walhalla voor cultuurliefhebbers die ook niet vies zijn van een Instagram-spot hier en daar. In Tulum eet je in de beste tenten, terwijl je ook verlaten strandjes en een fijne dosis bezienswaardigheden tegenkomt.

11. Punta Uva, Costa Rica

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Niet ver van Bocas del Toro vandaan ligt het strand Punta Uva. Huur een fiets in Puerto Viejo en maak een actief dagtripje naar het paradijs. Aanrader: SUP’pen in een riviertje dat uitmondt in de Caribische zee. Hier spot je toekans, kleine krokodilletjes en ondeugende apen. Pura vida!

12. Isla Mujeres, Mexico

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op slechts een half uur varen vanaf Cancun ligt het prachtige Isla Mujeres (‘het vrouwen eiland’). Per scooter, fiets of golfkarretje verken je eenvoudig het kleine eiland. Het mooiste strand vind je in aan de noordkant. Voor ultiem chillen bijf je hier een paar dagen hangen. Vergeet vooral niet de zonsondergang mee te pakken. Must- see!

13. Isla Holbox, Mexico

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanuit Cancuin moet je ook zeker Isla Holbox bezoeken. Rijd in ongeveer drie uur rijden naar het dorpje Chiquila, waar je de ferry kan pakken. Na een half uur ben je op een van de mooiste eilanden van Yucatán. De witte stranden, tropische vogelsoorten (flamingo’s!) en wuivende palmbomen kom zo uit een bounty reclame. Hoogtepunt hier is snorkelen met whale sharks. 

14. Isla Ometepe, Nicaragua

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een ander soort strand, maar eveneens prachtig. Isla Ometepe is zandloper-vormig eiland in een groot meer. Aan beide kanten van het eiland staat aan vulkaan; of eigenlijk bestaat het eiland uit twee vulkanen. Een hike naar de top moet dus zeker op je lijstje. Ontspannen kan op een van de stranden van Isla Ometepe. Buitenaards genieten kan bijvoorbeeld op Playa Santo Domingo, Playa Santa Cruz of Playa San Fernando.

15. Corcovado, Costa Rica

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit schiereiland en natuurgebied van Costa Rica is je ultieme ‘onbewoond eiland’. Het is niet een echt eiland en ook niet onbewoond, maar je bent hier vaak een van de weinige mensen op het strand. Dit is Costa Rica pur sang! De jungle loopt er praktisch over in zee, de stranden zijn ongerept en de palmbomen vol kokosnoten. Wildlife spotten is hier eerder regel dan uitzondering. 

Top reizen naar Costa Rica

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Meer blogs over Costa Rica

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9