Home
Blog
Bestemmingen
Waarom je nú naar Nicaragua moet gaan

Waarom je nú naar Nicaragua moet gaan

op 20 februari 2014
1 minuut leestijd
Waarom je nú naar Nicaragua moet gaan

Het Midden-Amerikaanse land Nicaragua wordt soms wel bestempeld als 'the next Costa Rica', omdat het er relatief veilig is en barst van de natuurlijke schoonheid, waaronder vulkanen, regenwouden, rivieren en Caribische stranden.

Het Midden-Amerikaanse land Nicaragua wordt soms wel bestempeld als 'the next Costa Rica', omdat het er relatief veilig is en barst van de natuurlijke schoonheid. Vulkanen, regenwouden, rivieren en Caribische stranden trekken reizigers die van de gebaande paden af willen reizen naar dit land. Enkele hoogtepunten van het land zijn de Concepción-vulkaan, de koloniale steden Granada en  Léon, het kratermeer Laguna de Apoyo en de vele kleine eilandjes voor de kust van Nicaragua.

Maar zoals de titel 'the next Costa Rica' al impliceert, zal Nicaragua de komende jaren waarschijnlijk ook toenemen in populariteit en daarmee ongetwijfeld ook duurder worden. Tot die tijd kun je hier goed rondkomen met een budget van zo'n €25 per dag. Onlangs werd er in Nicaragua een wijziging in de grondwet aangebracht, waardoor er geen maximum meer is op het aantal presidentschappen en dit zou een bedreiging kunnen zijn voor de democratie, maar een onmiddelijk effect om hier te gaan rondreizen zal dit waarschijnlijk niet hebben.

Een rondreis naar Nicaragua is overigens ook goed te combineren met een reis door Costa Rica.

Top reizen naar Nicaragua

Reisorganisaties met reizen naar Nicaragua

Meer blogs over Nicaragua

Beoordelingen van Nicaragua

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
8.3
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8