Home
Blog
Bestemmingen
Insider tips voor een unieke reis door Nicaragua

Insider tips voor een unieke reis door Nicaragua

op 27 mei 2015
2 minuten leestijd
Insider tips voor een unieke reis door Nicaragua

Of je nu van vulkanen, regenwoud of steden houdt, Nicaragua heeft het allemaal. Het land is enorm veelzijdig en in een paar weken maak je er kennis met het beste wat Latijns-Amerika te bieden heeft.

Je reis wordt extra bijzonder als je van de gebaande paden afwijkt. Ga bijvoorbeeld logeren bij koffieboeren in Matagalpa of hiken in de Somoto Canyon. Reisexpert Freddy van reisorganisatie Better Places geeft zijn insider tips.

Ga je naar Nicaragua, dan mag je de koloniale steden Granada en Léon niet missen. Wil je de lokale bevolking ondersteunen, dan kun je in Granada slapen in Hotel con Corazon. Dit prachtige koloniale hotel heeft een prima locatie, comfortabele kamers, een zwembad, een relaxte sfeer en een heerlijk ontbijt. En het mooie is: alle winst gaat naar een onderwijsprogramma voor kansarme kinderen in Nicaragua.

Isla de Ometepe

Ook een bezoek aan de actieve vulkanen Cerro Negro en Masaya zijn aanraders, net als een paar dagen doorbrengen op het mooie Isla de Ometepe. Dit eiland ligt midden in het Lago Nicaragua en bestaat uit twee vulkanen, prachtige natuur en slaperige dorpjes. Ideaal om uitrusten en actief zijn af te wisselen. Ga je voor het ultieme relaxen, dan zijn de Caribische Corn Islands perfect. Big Corn en Little Corn zijn alles wat je je voorstelt bij een tropisch paradijs, met witte stranden, wuivende palmbomen en een prachtige onderwaterwereld.

Logeren bij koffieboeren

Wil je Nicaragua nog beter leren kennen, reis dan naar het gebied rondom Matagalpa, in het hart van Nicaragua. Hier kun je zien hoe organische chocolade en fair trade koffie worden gemaakt. In de gemeenschap El Chile maak je van dichtbij kennis met de lokale koffieboeren. Je kunt bijvoorbeeld een kookworkshop volgen om meer te leren over de Nicaraguaanse keuken en ter afsluiting logeren bij één van de families thuis. Ten noorden van Matagalpa ligt bovendien het indrukwekkende Peñas Blancas-massief. Hier overnacht je in lokaal gerunde guesthouses, maar je kunt ook kiezen voor meerdaagse trekkings waarbij je kampeert in de jungle.

Extra: nog vijf insider-tips

Freddy, de lokale reisexpert van reisorganisatie Better Places, heeft nog vijf insider tips voor unieke plekken en ervaringen:

  1. Zoek je een combinatie van prachtige natuur, actief zijn en avontuur, dan is een tocht door de Somoto Canyon een aanrader. Deze canyon is ruim 150 meter diep en op het smalste stuk maar vijf meter breed. Een tocht door de canyon betekent veel klimmen en een deel van de route leidt door diep water. Het is erg leuk om in een opgeblazen binnenband het water af te zakken. Je kunt hier ook uitstekend abseilen.
  2. Kamperen op de actieve vulkaan Telica is spectaculair. Tijdens een tweedaagse hike klim je naar de vulkaankrater, waar je je tent opzet. Hier geniet van je een geweldige zonsondergang en in het donker zie je zelfs de rode gloed van de lava in de krater.
  3. Bekijk de archeologische vondsten op La Isla de Zapateria. Vanuit Granada is dit eiland makkelijk te bereiken. Je vindt hier een interessant ecosysteem van droog tropisch bos, mooie baaien en bijzondere vogels. Daarnaast heeft het eiland een rijke pre-Colombiaanse historie en kun je er veel archeologische vondsten bewonderen.
  4. Zie hoe zeeschildpadden eieren leggen op Playa La Flor (juli-november). De Olive Ridley-schildpadden leggen ’s nachts in grote getalen hun eieren op dit mooie strand.
  5. Maak kennis met The Stone Man. Don Alberto Gutierrez heeft zijn boerderij El Jalacate bij de stad Estelí nooit verlaten, maar zijn kijk op het leven is werelds. Zijn visie uit hij op creatieve wijze: in een rotswand hakt hij al jaren allerlei figuren uit. Met als resultaat een enorm, fantasierijk kunstwerk. Hij vertelt er graag over, net als over de planten en gewassen die op zijn land groeien. Heel bijzonder!

Zo reis je door Nicaragua

Wil je in korte tijd veel zien van Nicaragua en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal.

Foto’s en tekst : Karlijn Meulman

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1