Home
Blog
Bestemmingen
Rondreis Costa Rica en Panama: de ideale route

Rondreis Costa Rica en Panama: de ideale route

op 7 september 2018
3 minuten leestijd
Rondreis Costa Rica en Panama: de ideale route

Costa Rica, een droombestemming voor velen. Vanwege de waanzinnig mooie natuur, een hoop prachtige, tropische dieren én de pura vida lifestyle. Costa Rica is prima te combineren met buurland Panama. Wat minder bekend en populair, maar zéker ook niet te missen. Wij geven een aantal tips voor de ideale reisroute.

Panama is een land van contrasten en biedt alles wat je van een avontuurlijke vakantie wenst. Het hippe stadsleven, hiken in de ongerepte natuur en chillen op één van de prachtige stranden. Costa Rica is misschien wel de meest gewilde bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur, dichtbegroeide jungles en vooral veel - heel veel - tropische dieren. Ideaal te combineren!

Panama-Stad

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Uiteraard mag de hoofdstad van Panama niet ontbreken op je reis. Panama-Stad wordt ook wel ‘het Miami van Midden-Amerika’ genoemd. Het is een bruisende wereldstad van uitersten. In het centrum vind je veel hoge gebouwen en er hangt een internationale, moderne sfeer. In de koloniale wijk Casco Viejo vind je prachtige oude panden, heerlijke terrasjes en hippe restaurantjes. Van hieruit heb je een spectaculair uitzicht op de skyline van de stad.

Panama-kanaal

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook een bezoek aan het Panamakanaal mag niet ontbreken op je reis. Het kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Caraïbische zee en is vooral vanwege de indrukwekkende geschiedenis de moeite waard om eens van dichtbij te gaan bekijken.

Boquete

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ben je de drukte van de stad even zat, dan is er in Panama ook genoeg prachtige natuur te vinden. Boquete is een klein bergdorp gelegen in een spectaculair cloud forest. Er hangt een super relaxte vibe en door de hooggelegen ligging zijn de temperaturen mild. Boquete is vooral een uitvalsbasis voor hikes in de prachtige omgeving, zoals de populaire trekking naar de Lost Falls.

Santa Catalina

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanuit Boquete kun je het aan de zuidkust van Panama gelegen Santa Catalina met een shuttle bereiken. Het plaatsje zelf heeft niet super veel te bieden, maar vooral als je wilt surfen of duikenis dit een ideale bestemming. Vooral duiktrips naar Coiba Island zijn de moeite waard. Je vindt hier een prachtige onderwaterwereld met onder meer haaien, schildpadden en bultrugwalvissen.

Bocas del Toro

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze eilandengroep in het noordwesten van Panama is een echte droombestemming in de Caraïbische Zee. Bocas bestaat uit tientallen grote en kleinere eilandjes, allemaal met prachtige, exotische stranden. Isla Colon is het vrij toeristische hoofdeiland en the place to be voor feestgangers. Voor de mooiste stranden ga je naar Red Frog Beach op Isla Bastimentos, Playa Estrella en Playa Bluff. Snorkelen, duiken, surfen, SUP’pen of gewoon lekker strandhangen onder de wuivende palmbomen en genieten van een prachtige zonsondergang. Life is beautiful on Bocas del Toro!

Puerto Viejo de Talamanca

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanuit Bocas del Toro steek je de grens over naar het in Costa Rica gelegen Puerto Viejo de Talamanca. Een super laid back dorpje aan de Caraïbische kust met een heerlijke reggaesfeer. Je dagen slijt je hier met chillen, strandhangen en biertjes drinken. Wil je wat actiever bezig zijn, kun je ook gaan surfen of een uitstapje maken naar het nabijgelegen Manzanillo, het Jaguar Rescue Center of gaan kajakken bij Plaza Punta Uva. Uiteraard wil je in Costa Rica ook dieren spotten. Luiaards, wasberen en brulapen vind je in Cahuita National Park.

Dominical

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dominical is een heerlijk relaxed kustplaatsje aan de Pacifische kust van Costa Rica, waanzinnig populair onder surfers. Een ideale plek om het pura vida leven te ervaren. Als je zin hebt om in actie te komen dan is de hike naar de Nayaca Falls een aanrader.

La Fortuna

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit is misschien wel één van de meest populaire trekpleisters van Costa Rica. Van hieruit heb je uitzicht op de aan het Lake Aernal gelegen vulkaan. Relaxen doe je in één van de vele hotsprings en een bezoek aan de 70 meter hoge La Fortuna Catarata waterval mag zeker niet ontbreken.

Monteverde

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De avonturiers onder ons zijn op hun plek in Monteverde en een oneindige groene oase van mysterieuze nevelwouden in het Monteverde Cloud Forest. Via de skywalk kun je middels hangbruggen het spectaculaire nevelwoud ontdekken en voor echte daredevils is er de canopytour. Met ziplines zwiep je over de dichtbegroeide jungle met als klap op de vuurpijl de beruchte Tarzan-swing. Misschien spot je hier de zeldzame, paradijselijke Quetzal vogel wel.

Natuur bewonderen in nationale parken

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Costa Rica is dé ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het land staat bekend om haar ontzettend rijke flora en fauna en telt zo’n 28 spectaculaire nationale parken. Manual Antonio en Rincon de la Vieja Tenorio zijn absolute aanraders. In Tenorio National Park vind je de ongelofelijk mooie Rio Celeste, een intens blauwe rivier die door de groene jungles stroomt. Corcovado National Park is het meest biodiverse plekje op aarde en is een bezoek meer dan waard.

Top reizen naar Costa Rica

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Meer blogs over Costa Rica

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9