Home
Blog
Reisadviezen
Kun je veilig reizen in Guatemala?

Kun je veilig reizen in Guatemala?

Kun je veilig reizen in Guatemala?

Omdat er genoeg spookverhalen bekend zijn over de veiligheid in Centraal-Amerika heldert Rondreis op. Ditmaal over het reisrisico in Guatemala.

Guatemala wordt geroemd om zijn veelzijdige landschap en inheemse dorpen vol cultuur. Je vindt er uitgestrekte meren, vulkanen en volop authentieke plaatsen waar je door parken, pleinen en musea struint. Alle ingrediënten voor een avontuurlijke rondreis zijn aanwezig. Toch kampt het land met een twijfelachtig imago rondom zijn veiligheid. De overheid heeft de plicht je te waarschuwen voor potentiële risico’s. Je kunt weliswaar beter een waarschuwing teveel krijgen dan te weinig, desalniettemin mag je de reisadviezen in perspectief zetten. Zeker voor Guatemala, waar het veiliger is dan je wellicht vermoedt. Dit zijn twee redenen waarom:

1. Veel van het gevaar is enkel plaatselijk

Een algemene veiligheidswaarschuwing die voor het hele continent verstrekt wordt, geldt in veel gevallen slechts voor een klein gebied. Ook is veel informatie ten aanzien van mogelijk gevaar vaak achterhaald. Check voor een up-to-date beeld altijd de laatste actualiteiten ter plaatse en vraag de lokale bevolking om advies.

2. Speciale toeristenpolitie

Omdat het toerisme een belangrijke inkomstenbron is voor Guatemala worden reizigers juist extra in het oog gehouden. Op een positieve manier welteverstaan. Zo zijn er in veel toeristische gebieden speciale politie-eenheden actief om de veiligheid te waarborgen. Deze Policía de Turismo helpen je graag een handje als je ergens niet zeker over bent. Besef dat het land er bij gebaat is dat bezoekers zich veilig voelen. Zo wordt Guatemala enkel op een positieve manier gepromoot, wat de lokale bevolking en de -economie enkel weer ten goede komt.

Top reizen naar Guatemala

Reisorganisaties met reizen naar Guatemala

Meer blogs over Guatemala

Beoordelingen van Guatemala

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
9.1
Stranden
5.8
Steden
8
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
9