Home
Blog
Bestemmingen
Mexicaans Venetië: Het Mexcaltitán eiland

Mexicaans Venetië: Het Mexcaltitán eiland

op 25 november 2014
1 minuut leestijd

In een van de meren in de Mexicaanse deelstaat Nayarit in het noorden van Mexico ligt het kleine dorpje Mexcalitán op een afgelegen eiland, dat er vanuit de lucht fascinerend uit ziet.

Het ovaalvormige eiland wordt door twee parallelle straten van noord naar zuid, en twee van oost naar west opgedeeld, waarbij ze op de kruising een modern plein vormen. De enige andere straat loopt in een cirkel rond het eiland, vlak lang het water. In Mexcalitán staat een kerk, zijn een paar winkels en er is een biljartzaal, een mseum en een administratief kantoor. De bakstenen huizen zijn laag en staan langs onverharde straten tot aan de waterkant. Tijdens de maanden van het regenseizoen worden de straten overspoeld met water, waardoor alleen vervoer per boot mogelijk is. Om die reden heeft het eiland de bijnaam 'Mexicaans Venetië' gekregen. 

Er wordt verondersteld dat dit dorp bewoond werd door de Azteken voordat ze in 1091 hun pelgrimstocht naar Tenochtitlan (het moderne Mexico City) maakten. Tegenwoordig is Mexcaltitán vooral ingesteld op het toerisme en vormt het vissen naar garnalen een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners van het dorpje. De mannen vertrekken in de vroege avond in hun kleine bootjes naar de omliggende wetlands, om voor zonsopgang terug te komen met hun vangst. De gehele dag liggen de garnalen te drogen op de verhoogde trottoirs, die verder de huizen beschermen tegen overstromingen wanneer het waterpeil oploopt.

Top reizen naar Venetië

Reisorganisaties met reizen naar Venetië

Meer blogs over Venetië

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5