Home
Blog
Bestemmingen
Het Kakadu National Park in Australië

Het Kakadu National Park in Australië

op 18 november 2014
1 minuut leestijd
Het Kakadu National Park in Australië

In het noorden van Australië ligt het grootste nationale park van het land: het Kakadu National Park, een adembenemende uitgestrektheid van watervallen en grillige rotsen.

Met een oppervlakte van bijna 20.000 vierkante kilometer heeft Kakadu bijna de grootte van de helft van Nederland. Het beschikt over een buitengewone hoeveelheid dieren in het wild en wordt stevig beschermd als Werelderfgoed. Het wordt zelfd twee maal vernoemd op de Werelderfgoedlijst, zowel vanwege de culturele waarde met onder andere een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals als vanwege de rijke natuur.

Het land van het park wordt gezamenlijk beheerd door de Australische directeur van de Nationale Parken en de traditionele eigenaars, de Aboriginals, die er al meer dan 50.000 jaar wonen. De rijke geschiedenis van het park komt tot leven in de vele grottekeningen en rotstekeningen uit een ver verleden. In het noorden van het park worden de Aboriginals 'Bininj' genoemd, en in het zuiden 'Mungguy'.

Wil je het park gaan bezoeken, en dat is zeker een aanrader, kijk dan wel uit voor krokodillen, want er zijn in het verleden bezoekers geweest die zijn aangevallen door de krokodillen.

Top reizen naar Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

24 dagen
Groepsrondreis
Uluru-Kata Tjuta National Park, Kangaroo Island, Blue Mountains National Park, Phillip Island, Port Arthur, Cradle Mountain-Lake St Clair National Park, Freycinet National Park, Wineglass Bay, Hobart, Adelaide, Kangaroo Valley

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9