Home
Blog
Reisadviezen
Spectaculaire zonsondergang in Sydney

Spectaculaire zonsondergang in Sydney

op 31 juli 2014
1 minuut leestijd

Afgelopen maandagavond werden de inwoners van Sydney getrakteerd op een prachtige zonsondergang, die ze vervolgens veelvuldig deelden op social media.

De lucht in Sydney veranderde in paarse en oranje tinten, even na vijf uur en de eerste beambten op weg waren naar huis. Twitter en Instagram werden vervolgens overspoeld met kleurrijke foto's van dit tafereel. Dat het maken van een goede foto een kwestie is van op het juiste moment op de juiste plaats zijn, laat Richard Hirsty zien met bovenstaande foto van het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge tegen een fluorescerende hemel.

Spectaculaire zonsondergangen als deze worden veroorzaakt door een proces genaamd 'verstrooiing'. Dit treed op wanneer een straal zonlicht een molecuul in de atmosfeer raakt, die de golflengten van het licht in verschillende richtingen schiet.

Niet alleen de zonsondergang in Sydney was mooi op maandag, ook de zonsopgang de volgende morgen zorgde voor pittoreske plaatjes. Bekijk hieronder enkele van de fraaie zonsondergang foto's die op Twitter en Instagram werden geplaatst:

Top reizen naar Sydney

Reisorganisaties met reizen naar Sydney

Meer blogs over Sydney

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9