Home
Blog
Reisfotografie
Verblijf gratis in Sydney's 'Instagram hotel'

Verblijf gratis in Sydney's 'Instagram hotel'

op 30 september 2013
1 minuut leestijd

Sydney's 1888 hotel heeft zichzelf 's werelds eerste 'Instagram hotel' genoemd en laat gasten met meer dan 10.000 volgers op Instagram een nacht gratis overnachten.

Instagram is het laatste jaar enorm in populariteit toegenomen en Sydney's 1888 hotel speelt daar nu handig op in. Het hotel heeft zichzelf 's werelds eerste 'Instagram hotel' genoemd en laat gasten met meer dan 10.000 volgers op Instagram een nacht gratis overnachten.

Als je jezelf die titel geeft helpt het natuurlijk wel als je je gasten een fotogenieke omgeving kunt bieden. En daar ontbreekt het zeker niet aan bij dit 90-kamers tellende hotel. Het is namelijk gevestigd in een oud monumentaal pand aan het water in de buitenwijk Pyrmont dat werd gebouwd in het jaar 1888. Vandaar de naam ook natuurlijk.

Van een vijf verdiepingen tellende binnenplaats - compleet met indoor boom - tot vrijstaande badkuipen en bureaus van gerecycled hout in de kamers, vrijwel iedere hoek van het hotel is wel geschikt voor foto's die geheid veel likes op Instagram gaan opleveren. Het hotel beschikt zelfs over een 'selfie space' waar gasten kunnen poseren achter een goudengerand frame.

Verder hangen er in de receptie van het hotel twee schermen die foto's tonen van gasten met de #1888hotel hashtag. Ook biedt het hotel een 'Insta-walk' kaart, die gasten meeneemt langs bezienswaardigheden als de Pyrmont Bridge, Darling Harbour en Chinese Gardens, die zich uiterst goed lenen voor een topfoto op Instagram.

Behalve dat het 1888 hotel Instagram gebruikers met meer dan 10.000 volgers gratis laat overnachten, geeft het tevens iedere maand een gratis overnachting weg aan de gast die de beste Instagram foto maakte tijdens zijn of haar verblijf in het hotel.

Top reizen naar Australië

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9