Home
Blog
Opmerkelijk
China's donut hotel

China's donut hotel

op 28 maart 2014
1 minuut leestijd
China's donut hotel

In China moet tegenwoordig alles vaak groter en mooier, om maar te pronken met de rijkdom en status als opkomende wereldmacht. Dit 'donut hotel' in Huzhou spant misschien wel de troon.

In China moet tegenwoordig alles vaak groter en mooier, om maar te pronken met de rijkdom en status als opkomende wereldmacht. Dit 'donut hotel' in Huzhou spant misschien wel de troon. Het 27 verdiepingen tellende Sheraton Huzhou Hot Spring Resort kijkt uit over de skyline van Huzhou, in de buurt van Shanghai en ligt aan de oevers van Lake Taihu. Behalve dat het hotel eruit ziet als een donut, biedt het 321 ruime kamers, waaronder 44 suites en 39 villa's, allen met een eigen balkon. Volgens de website kunnen bezoekers eenvoudig topattracties in de buurt bezichtigen en 'gather with those who matter'...

Huzhou staat bekend als 'De Stad van Zijde', en is gelegen aan de zuidelijke oever van het meer Taihu in het noordelijke deel van de provincie Zheijang. Het wordt beschouwd als de geboorteplaats van de beroemde thee cultuur van het Verre Oosten.

Hoewel het hotel, dat is ontworpen door de in Beijing geboren architect Ma Yanson, eruit ziet als een donut of hoefijzer, zijn de onderste uiteinden daadwerkelijk met elkaar verbonden door twee ondergrondse verdiepingen. Uiteraard is het hotel van alle gemakken voorzien, met zwembaden, fitnessruimtes, meetingrooms en restaurants. De kosten voor een overnachting in dit luxe hotel beginnen bij 345 europer nacht.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4