Home
Blog
Algemeen
21x Dingen die je NIET in een hotelkamer moet doen

21x Dingen die je NIET in een hotelkamer moet doen

5 minuten leestijd
21x Dingen die je NIET in een hotelkamer moet doen

Je hoort wel eens verhalen van dronken mensen, artiesten of andere gekken die een hele hotelkamer kapot slaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling… Maar er zijn meer dingen die je niet moet doen in een hotelkamer. We zetten er 21 voor je op een rij.

Hotelkamers zijn vaak luxer dan thuis en geven je meteen een vakantiegevoel. Een goed bed waar je heerlijk in kan slapen, een ruime badkamer met een goede douche en lekkere zachte handdoeken. Ja zo’n hotelkamer heeft alles wat je nodig hebt. Toch zijn er ook dingen die je niet moet doen in een hotelkamer!

1. Koken

Misschien heb je na dagen kamperen bedacht om even een nachtje goed te slapen in een hotelkamer. Maar ga niet koken met je campingse in de kamer! Het rookalarm gaat af, je kamer stinkt naar eten en als je niet uitkijkt staat de hele kamer in de fik! Overigens is ook koken met de waterkoker niet aan te raden. Er zijn mensen die hier knakworstjes in koken... Geen goed idee!

2. Kostbare spullen laten rondslingeren

In hotels raken mensen vaak spullen kwijt. Dit is vaak omdat je gewoon niet meer weet waar je het hebt gelaten maar helaas worden er ook spullen gestolen. Zorg dus dat je kostbare spullen, zoals geld en juwelen, uit het zicht bewaart.

3. Spullen stelen

Die schattige shampoo en douchegel die voor je klaarstaan in de badkamer mag je allemaal meenemen. Maar laat de handdoeken, badjassen, lakens en ook meubels en tv, gewoon staan. Afgezien van dat je betrapt kan worden bij het uitchecken is het ook asociaal en zal het je geen goede karmapunten opleveren.

do not disturb
do not disturb

4. Rommelen met de minibar

Eigenlijk kun je beter helemaal van de minibar afblijven. Alles in de minibar is namelijk enorm overpriced. Kon je je toch niet inhouden en heb je die Pringles en whiskey opgemaakt? Zet het dan niet stiekem weer terug. Overigens zijn er ook hotels met sensors in de minibar. Alleen ‘even kijken’ naar dat flesje whiskey wordt dan al geregistreerd als gebruik.

5. Uit het raam hangen

Even het het raam hangen om te zien hoe het uitzicht is? Doe het niet! Niet voor niets kunnen de meeste ramen in hotels niet (of maar een stukje) open. Het is namelijk helaas al vaak gebeurd dat mensen uit het raam vallen. En dat is voor niemand leuk.

6. Roken

Oké dit is misschien een inkoppertje maar je kan dus maar beter niet roken in een hotelkamer. Dit staat ook altijd aangegeven maar misschien kun je je niet inhouden en doe je het toch. Het rookalarm zal afgaan dit levert een hoop gezeik op. En de volgende gast moet ik een stinkende kamer slapen... Niet zo netjes.

hotelkamer
hotelkamer

7. (Huis)dieren mee smokkelen

Een blindengeleidehond mag vaak wel mee maar in veel hotels zijn dieren verboden. Kun je echt niet zonder je kat? Smokkel deze dan niet zomaar mee maar zoek een accommodatie waar die wel mee mag. En je slang of insecten collectie kun je sowieso maar beter thuislaten.

8. Onaardig doen

Ben je toevallig even op de kamer als de housekeeping langs komt? Of komt de roomservice een flesjes wijn brengen? Doe aardig! Deze mensen doen hun werk en moeten altijd maar blijven lachen. Het minste wat je kan doen is aardig terug doen.

9. Afstandsbediening aanraken

Wist je dat de afstandsbediening het object met de meeste bacteriën is in een hotelkamer? Iedereen zit er met z’n vieze vingers aan en de schoonmakers slaan het meestal over. Toch televisie kijken? Haal er eerst even een doekje overheen!

glazen hotelkamer
glazen hotelkamer

10. Drinken uit glazen in de badkamer

Nog zo’n vies item, de glazen in de badkamer. Deze worden vaak alleen even snel afgespoeld onder de kraan of afgenomen met een (vies) doekje. Sommige hotels hebben schone plastic bekers in plastic verpakt. Niet zo goed voor het milieu maar wel een stuk schoner!

11. ‘Do not disturb’ kaart niet ophangen

Was je van plan de hele dag in je hotelkamer te blijven en heb je geen zin in onverwacht bezoek? Hang dan (alvast de avond ervoor) het ‘Do not disturb’ kaartje aan je deur. Zo hoef je niet bang te zijn dat de housekeeping ineens binnenkomt als jij lekker naakt aan het chillen bent (of erger).

12. Handdoeken heel vies maken

Een mooie hike gemaakt maar nu vieze schoenen? Gebruik niet de mooie witte handdoeken van het hotel, want die kunnen ze daarna weggooien. Vraag de receptie of ze een doekje voor je hebben, ze helpen je waarschijnlijk graag.

handdoek  hotelkamer
handdoek hotelkamer

13. Te laat uitchecken

Het vervelendste aan hotels is misschien wel dat je er voor een bepaalde tijd weer uit moet zijn. Maar hou je aan de check-out tijd en wees niet die irritante gast waar de receptie achteraan moet gaan. Wil je toch langer blijven? Bel dan de receptie om te vragen of een ‘late check-out’ mogelijk is.

14. Luidruchtige seks

We snappen het, zo’n hotelbed vraagt om seks. En je hoeft nu geen rekening te houden met de buren. Maar ook in een hotel heb je buren, misschien nog wel meer dan thuis! Hou je dus een beetje in zodat ook de buren een goede nacht hebben.

15. ‘s Nachts de verkeerde deur pakken

Hotelkamers hebben vaak een deur die automatisch in het slot valt als hij dicht valt. Kijk dus uit als je ‘s nachts in het donker naar de wc gaat. Pak de deur naar de badkamer en niet de deur naar de gang! Anders sta je straks (naakt) zonder sleutelkaart op de gang! Dat wordt een gênant tripje naar de nachtportier…

hotelkamer
hotelkamer

16. De deur opendoen

Verwacht je niemand? Doe dan niet zomaar de deur open als er wordt aangeklopt. Personeel zal altijd zeggen wat ze komen doen en hebben ook zelf een sleutel om binnen te komen. En je wil geen ongenodigde gasten in je kamer, al helemaal niet als je alleen reist.

17. Je koffer op het bed zetten

Je koffer is vies (je wil niet weten wat hier allemaal mee gebeurt op het vliegveld) en die viezigheid wil je niet op je schone bed hebben. En mochten er bedbugs zijn, dan zitten die ook meteen in je kleren in je koffer. Dus zet die koffer gewoon op de grond of op een kofferrek.

18. De open haard of kaarsjes aan laten ‘s nachts

Heb je de luxe van een open haard in je hotelkamer (ze bestaan!) of heb je romantisch kaarsjes aangestoken? Vergeet dan niet om het uit te doen als je naar bed gaat. Als het ineens een wilde nacht wordt vliegen de lakens misschien door de kamer en voor je het weet staat de boel in brand.

hotel room
hotel room

19. Onder het bed kijken

De housekeepers hebben vaak weinig tijd om alle hotelkamers schoon te maken. Bed opmaken, badkamer schoonmaken, beetje afstoffen en nog even snel de stofzuiger er doorheen. Je kan je voorstellen dat er dus wel eens wat onder het bed blijft liggen. Wil je dit niet weten? Kijk dan niet!

20. Binnen blijven

Het ergste wat je kan doen in een hotelkamer is de hele dag binnen blijven! Ga eropuit en ontdek de omgeving en geniet van de buitenlucht. Tenzij het de meeste luxe hotelkamer ooit is natuurlijk, dan mag het!

21. Doodgaan

Oké een beetje een rare om mee af te sluiten. Maar ga niet dood in een hotelkamer. Dit is echt niet leuk voor het personeel, dat jou vindt en de kamer daarna moet schoonmaken. Dus doe je best en blijf in leven!

Meer blogs