Home
Blog
Reisadviezen
Top 5 ijshotels ter wereld

Top 5 ijshotels ter wereld

op 28 september 2013
2 minuten leestijd
Top 5 ijshotels ter wereld

Omarm je graag de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een bijzondere ervaring om mee te maken. De mooiste ijshotels ter wereld vind je in onze top 5.

Nu de zomer in Nederland weer voorbij is, kunnen we ons langzaam weer op gaan maken voor de winter. De temperatuur daalde deze week zelfs alweer voor het eerst onder het vriespunt!. Omarm je graag de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een bijzondere ervaring om mee te maken.

IJshotels zijn tijdelijke hotels die in de zomermaanden wegsmelten en vanaf oktober ieder jaar worden opgebouwd met enorme stukken ijs en sneeuw. Om in zo'n ijskoud hotel te slapen moet je speciale thermokleding dragen, maar douches en toiletten worden wel verwarmd. Slapen doe je bijvoorbeeld in een slaapzak op een rendierenhuid.

IJshotels vind je overal ter wereld. Zo ook in Nederland, waar in Zwolle ieder jaar in de wintermaanden een ijsbeeldenfestival plaatvindt waarbij je kunt overnachten in een indoor ijshotel. De mooiste ijshotels ter wereld vind je in onze top 5 hieronder:

Ice-Hotel, Zweden

Het Ice-Hotel in het Zweedse plaatsje Jukkasjärvi is het grootste ijshotel in de wereld. Het bevindt zich in het Zweedse gedeelte van Lapland, 30 kilometer ten oosten van Kiruna en op ongeveer 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Ieder jaar worden kunstenaars van over de hele wereld uitgenodigd om hier ijssculpturen te maken. De directe omgeving van het ijshotel is ook een goede plek om naar het noorderlicht te kijken. Het hotel is te bereiken vanaf het vliegveld van het Zweedse Kiruna of vanuit het Finse Ivalo (het meest noordelijke gelegen vliegveld van Europa) per huurauto, taxi, hondenslee of sneeuwscooter.

Hotel of Ice, Roemenië

Hotel of Ice ligt tussen de ijzige bergtoppen van het Fagarasgebergte op een hoogte van 2034 meter. Het is sinds 2006 het eerste ijshotel in Oost-Europa aan het Bâleameer, gebouwd door lokale ambachtslieden. Dit jaar staat dit ijshotel in het teken van Carnival en biedt het 12 tweepersoonskamers en drie knusse iglo's - perfect voor een speciale gelegenheid.

Hôtel de Glace, Canada

Ondanks dat Hôtel de Glace op slecht tien minuten van de stad Quebec ligt, voelt dit ijshotel meer aan als een afgelegen Scandinavisch avontuur. Tussen de 120cm dikke muren van het hotel bevinden zich 44 hotelkamers, waar je slaapt op blokken ijs bedekt met matrassen en hertenvacht in poolslaapzakken. Het ijshotel zal geopend zijn van 5 januari t/m 23 maart 2014.

Ice Cave, Japan

Het Ice Cave ijshotel ligt op Hokkaido, het meeste noorderlijke eiland van Japan en is een waar ijsparadijs. Het bevindt zich in het magische Alpha Resort Tomamu skigebied en heeft slechts één kamer, zodat koppels hier perfect kunnen ontsnappen aan de wereld.

Alta Iglo Hotel, Noorwegen

Met een intieme charme en glinsterende ijssculpturen begeeft het Alta Iglo Hotel in Noors Lapland zich in dé perfecte setting. Het is gunstig gelegen aan de oevers van de Alta rivier en wordt omringd door het Finnmark plateau - een landschap van steile bergen en weelderige pijnbomen.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9