Home
Blog
Algemeen
De meest 'geïnstagramde' plekken van 2013

De meest 'geïnstagramde' plekken van 2013

op 20 december 2013
1 minuut leestijd
De meest 'geïnstagramde' plekken van 2013

Afgelopen week heeft het Amerikaanse bedrijf een lijst opgesteld van de meest 'geïnstagramde' plekken van 2013 en voor het tweede jaar op rij staat hierin een bestemming uit Bangkok op nummer één.

De fotodeel-app Instagram is één van de populairste social media apps van dit moment en ook onder reizigers is de app razend populair. Afgelopen week heeft het Amerikaanse bedrijf een lijst opgesteld van de meest 'geïnstagramde' plekken van 2013 en voor het tweede jaar op rij staat hierin een bestemming uit Bangkok op nummer één.

Siam Paragon, een enorm winkelcentrum in de Thaise hoofdstad, stond vorig jaar nog op nummer twee in de lijst, na de internationale luchthaven van Bangkok, maar heeft dit jaar de eerste plaats ingenomen van de meest gefotografeerde locatie op Instagram.

Het Thaise winkelcentrum verslaat daarmee Times Square in New York en Disneyland in Californië, die respectievelijk de tweede en derde plekken innamen. De internationale luchthaven Suvarnabhumi Airport in Bangkok bezet dit jaar de negende positie in de lijst. Een verklaring voor de twee Thaise plekken in de top 10 is dat Instagram razend populair is in Thailand. Mede door de massale groei van smartphonegebruikers en omdat veel celebrities in Thailand de app gebruiken, is Instagram een must-have app in Thailand geworden. Ook in landen als Indonesië, Rusland en Brazilië is het gebruik van Instagram in het afgelopen jaar flink gegroeid.

De meest 'geïnstagramde' plekken van 2013

1. Siam Paragon winkelcentrum, Bangkok, Thailand
2. Times Square, New York, Verenigde Staten
3. Disneyland California, Verenigde Staten
4. Bellagio Fountains, Las Vegas, Verenigde Staten
5. Disney World Florida, Verenigde Staten
6. Staples Center, Los Angeles, Verenigde Staten
7. Central Park, New York, Verenigde Staten
8. Dodger Stadium, Los Angeles, Verenigde Staten
9. Suvarnabhumi Airport Bangkok, Thailand
10. The High Line, New York, Verenigde Staten

De meest 'geïnstagramde' steden van 2013

Instagram heeft ook een lijst van meest geïnstagramde' steden in 2013 opgesteld. De Thaise voorliefde voor het posten van gefilterde shots van Siam Paragon en Suvarnabhumi Airport was hierin echter niet genoeg om de Thaise hoofdstad de eerste plek in deze lijst in te laten nemen. Die eer ging dit jaar naar New York. Bekijk hieronder de top 10 van meest populaire Instagram steden in 2013:

1. New York
2. Bangkok
3. Los Angeles
4. Londen
5. São Paulo
6. Moskou
7. Rio de Janeiro
8. San Diego
9. Las Vegas
10. San Francisco

Top reizen naar Agra

Meer blogs over Agra

Beoordelingen van Agra

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.