Home
Blog
Reisfotografie
FOTOSERIE: De 10 beste reisfoto's van 2013

FOTOSERIE: De 10 beste reisfoto's van 2013

op 31 december 2013
1 minuut leestijd

Aan het einde van het jaar heeft National Geographic de tien mooiste reisfoto's van 2013 gekozen, bekijk hier het resultaat.

Aan het einde van het jaar heeft National Geographic de tien mooiste reisfoto's van 2013 gekozen, uit hun dagelijkse foto feature 'Travel 365'. Het resultaat zie je in onderstaande fotoserie met de 10 beste reisfoto's van 2013:

Pommeren, Polen

Herfstkleuren laaien op in concentrische ringen aan een meer in Oost-Pommeren in Polen. Het gebied aan de zuidelijke oever van de Oostzee is grotendeels bedekt met landbouwgrond en grote bosgebieden. Foto door Kacper Kowalski.

Poolvos, Canada

Voor dag en dauw verlicht een briljante volle maan het besneeuwde landschap van Churchill, Manitoba, Canada. Dit is de thuishaven van de poolvos, die van kleur verandert met de seizoenen. Als de sneeuw is gesmolten begint de vos grijsachtig bruin te worden. Foto door Norbert Rosing.

Colosseum, Rome

Een zeldzame sneeuwstorm raakt het Colosseum in Rome, dat 2000 jaar geleden werd gebouwd voor gladiatoren duels en andere openbare spektakels. Foto door Gabriele Forzano.

Blue Lagoon, IJsland

Drankjes vermengen zich met het landschap tijdens een zomerzonnewende middernacht feest bij de Blue Lagoon op IJsland. Foto door Agnieszka Rayss

Deer Creek Canyon, Grand Canyon National Park

Het Grand Canyon National Park trekt bijna vijf miljoen bezoekers per jaar, met de meer avontuurlijke reizigers die afdalen in de canyon. Hier, doorkruisen wandelaars de Deer Creek Trail, een nachtelijke route die een van de meest populaire routes in het park is. Foto door Corey Rich.

Burj Khalifa, Dubai

De Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld en het observatiedek biedt een panoramisch uitzicht over de vlakke woestijn die Dubai omringend. De bouw van het gebouw heeft zeven jaar in beslag genomen en heeft een aantal andere records, waaronder het grootste aantal verdiepingen, het hoogste outdoor observatiedek en de langste dienst lift. Foto door LOOK.

Cherry Blossoms, Japan

Het bekijken van de kersenbloesem in de nacht is een spectaculair evenement in Japan, zoals hier te zien bij de Kyoto Hirano Shrine. Foto door Diane Cook en Len Jenshel.

Lake Mývatn, IJsland

'Pseudo kraters' markeren het terrein rond het meer van Myvatn in IJsland. Het zuidelijke deel van het meer rust op lava dat 2000 jaar geleden werd uitgezonden. De kraters worden voortdurend gevormd door het water dat gevangen is onder het aardoppervlak en dat verandert in stoom en ontploft door de laag erboven. Foto door Jonas Bendiksen.

Mount Everest

Een kamp op Pumori - een berg op de grens van Nepal en Tibet - biedt een prachtig uitzicht op de naburige Mount Everest, de hoogste berg op aarde met 8.848 meter. Foto door Cory Richards.

Visser, Bangladesh

Een Bengalese visser gooit een traditionele blauwe net open om kleine garnalen te vangen. Foto door Pronob Hosh.

Meer blogs