Home
Blog
Bestemmingen
5x De mooiste zonsondergangen in Thailand

5x De mooiste zonsondergangen in Thailand

op 6 november 2015
1 minuut leestijd
5x De mooiste zonsondergangen in Thailand

Thailand blijft voor ons op werkelijk alle vlakken een fantastisch rondreis land. Want óók in de categorie "prachtige zonsondergangen" scoort Thailand een 10. Bekijk hier de top-5 plekjes voor een Thaise sundowner!

Thailand is het ideale vakantieland om met het hele gezin te bezoeken: De vriendelijke Thai, het lekkere eten en de prachtige omgeving zijn dé ingrediënten voor een droomreis. Thailand is daarnaast het land van de geweldige zonsondergangen. Een perfect moment om na een dag vol indrukken even rustig met z’n allen te gaan zitten, en te genieten van het vallen van de avond. Dit zijn de mooiste plekjes om de zonsondergang te bekijken.

1. Railay Beach

Het prachtige Railay Beach in de Krabi provincie is overdag al ontzettend mooi met haar steile rotsformaties en azuurblauwe zee, maar blijf zeker ook hangen tot het donker is. Elke avond verzamelen zich hier talloze reizigers die getuige willen zijn van de zonsondergang. En terecht, want terwijl de zon steeds verder in de zee zakt kleurt de hemel van oranjerood naar dieppaars, tot ook de silhouetten van de longtailboten helemaal zijn opgeslokt door de duisternis.

2. Koh Lipe

De meeste en drukste stranden van Koh Lipe liggen aan de westkust. Je kunt hier geweldige zonsopgangen bekijken, maar romantischer is het om getuige te zijn van de zonsondergang aan de oostkust van het eiland. Sunset Beach (de naam zegt het al) ligt aan de rustige kant van Koh Lipe. Hier vind je slechts enkele resorts en hebben jullie het strand tijdens zonsondergang vrijwel helemaal voor jezelf.

3. Koh Phangan

Koh Phangan is berucht om haar full moon party’s, maar de rest van de maand is het hier verrassend rustig. De mooiste zonsondergang bekijk je op het strand van Haad Rin Nai, waar je op een heldere avond zal worden verrast door het magische schouwspel. Bekijk je liever ’s morgens de zonsopgang? Ook daar is Koh Phangan perfect voor. Iets verderop bij Haad Rin Nok heb je de mooiste zonsopkomsten.

4. Bangkok

Zonsondergang in Bangkok? Jazeker! Wel als het helder is in ieder geval. Aan het eind van de middag verdwijnt de zon langzaam achter de tempels en paleizen van Bangkok, en wordt de stad voorzien van een gouden glans. Bekijk het tafereel vanaf grote hoogte en zorg dat jullie ruim op tijd een plekje op een dakterras hebben bemachtigd.

5. Koh Samui

Eigenlijk kun je overal in Koh Samui genieten van een geweldig mooi schouwspel tijdens zonsondergang. Of je je nou aan de oost- of westkust bevindt, het hele eiland wordt omringd door een hemel van spectaculair blauwe en paarse kleuren. Neem gewoon plaats aan een tafeltje op het strand: Voetjes in het zand, op tafel een kaarsje en voor je neus een geurende curry. De mooie lucht maakt het plaatje wel af.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8