Home
Blog
Bestemmingen
25 redenen waarom je écht nóóit in Thailand wilt rondreizen

25 redenen waarom je écht nóóit in Thailand wilt rondreizen

5 minuten leestijd
25 redenen waarom je écht nóóit in Thailand wilt rondreizen

Waarom is rondreizen in Thailand zó populair? Onbegrijpelijk! Dat land in Zuidoost-Azië heeft toch geen mooie bezienswaardigheden! Rondreis.nl geeft je 25 redenen om vooral géén Thailand-reis te maken.

Heb jij Thailand op je bucketlist staan? Denk er nog maar eens goed over na en lees het onderstaande lijstje vooral door. Want het klimaat, het landschap, de bevolking, het strand én de cultuur zijn allesbehalve de reis waard. En dan hebben we het nog niet eens over dat middelmatige voedsel gehad!

1. Die afzichtelijke Thaise stranden

Ken je die film "The Beach" met die prut-acteur Leonardo DiCaprio? Een goed vroobeeld van zo'n matig strand (bij Koh Phi Phi). In werkelijkheid liet de schrijver van het verhaal zich inspireren door de nog minder mooie eilanden van het Ang Thong Marine National Park. En zo is heel Thailand bezaaid met stranden waar je je handoek écht niet wilt uitspreiden.

Maya beach
Maya beach

2. Het smakeloze Thaise eten

De Thaise keuken is toch allesbehalve lekker te noemen? Beter bestel je in Thailand dus geen Pad Thai, Thaise curry en al helemaal geen mango sticky rice. Jak!

Thai food
Thai food

3. Het bier in Thailand... bah!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor bier. Singha of Chang: niet te pruimen! Smaakt trouwens nog slechter tijdens een zonsondergang. Zie punt 9.

Thai beer
Thai beer

4. Onhandige floating markets

Wat is dat toch met Thailand? Waarom moeilijk doen en een markt op het water houden? In Nederland pakken wij dat veel slimmer aan. Negeren dus die aparte floating markets.

floating market
floating market

5. Koh Tao: niet mooi

Koh Tao is zonder meer één van de saaiste en lelijkste eilanden van Thailand. Sairee Beach, de bekendste plek op Koh Tao, heeft weinig sfeer. Geen wonder dat de meeste reizigers er gaan duiken, zo ontsnappen ze aan de sleur...

Koh tao
Koh tao

6. Duiken: levensgevaarlijk!

Over duiken gesproken. Dat kun je dus beter níet doen. Op Koh Tao is het al niet veel soeps, maar bij de Similan en Surin Islands kun je zelfs levensgevaarlijke whale sharks tegenkomen. De nachtmerrie van elke duiker!

Whale shark
Whale shark

7. Ook zó vervelend: de 7-Eleven

Met stip de slechtste winkel van Thailand! Je zou ze het liefst vermijden, maar je vindt de 7-Eleven in Thailand op elke hoek van de straat. En ze zijn vaak nog 24 uur open ook…

7 Eleven
7 Eleven

8. Géén aanrader: Chiang Mai

Chiang Mai is één van de grootste steden van Thailand met de minste cultuur. Mocht je er toch zijn, dan kun je wellicht een tempeltje bezoeken, jungletocht maken of kookcursus volgen. Tja...je moet wat.

Chiang mai
Chiang mai

9. Saaie zonsondergangen

Zonsondergangen kunnen best mooi zijn, maar in Thailand zijn ze werkelijk niet om aan te zien. De zon is hier zo fel dat je eigenlijk binnen zou willen zitten, maar in plaats daarvan zijn er vaak alleen tafeltjes aan het strand beschikbaar…

Sunset koh tao
Sunset koh tao

10. Zéker niet ervaren: het Lantaarnfestival

Levensgevaarlijk, maar toch weerhoudt dat de Thai er niet van om jaarlijks het Yi Peng Festival te vieren in Chiang Mai. Kijk, nog een reden om niet naar die stad in het noorden te gaan!

Chiang Mai
Chiang Mai

11. Drijvende bioscoop..pff kom op!

In de categorie: ‘waarom op het water als het ook op het land kan’ houden de Thai niet alleen floating markets, maar is er ook een heuse drijvende bioscoop. Daar kun je dus alleen per boot komen. Hoe onhandig!?

sail in cinema
sail in cinema

12. De Surin en Similan Islands zijn niet mooi

We schreven het net al: pas bij de Similan Eilanden en ook de Surin eilanden op voor die doodenge whale sharks, en ook ander ongedierte onder én boven de zeespiegel! Eigenlijk raden we het sowieso af om hier heen te gaan: felle zon, heet zand, warm water, levend verbranden dus!

Similan islands
Similan islands

13. Die zogenaamde Bridge over the River Kwai

Kan iemand ons uitleggen wat er zo bijzonder is aan deze brug? Hij is niet hoog of lang, maar toch komen er elk jaar weer hordes toeristen naar kijken. En dan hebben ze de Bridge ook nog naast een begraafplaats gebouwd… Ongelofelijk!

River kwai
River kwai

14. "Wildlife"

In Thailand leven olifanten, apen, tijgers en nog veel meer dieren. Krijg je het al benauwd? Wees niet bang, de meeste dieren leven in gevangenschap en zijn de hele dag verdoofd zodat toeristen er lekker misbruik van kunnen maken. Geen grapje!

Tiger thailand
Tiger thailand

15. Slechte feestjes! (Full Moon Party bijvoorbeeld)

Pfff, boring! Elke maand wordt er – met volle maan – een feest georganiseerd op het Thaise eiland Koh Phangan. Je weet wel, vlakbij dat eiland Koh Tao. Wat op het eerste gezicht een chille avond lijkt te worden, kan snel uit de hand lopen. Voor je het weet sta je dronken en zonder slippers met een wildvreemde te dansen!

Fullmoonparty
Fullmoonparty

16. Bangkok..veel te chaotisch

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Want waar in Zuidoost-Azië vind je zo’n drukke, onsamenhangende stad? Er is zoveel te doen dat je het overzicht kwijt raakt. De architectuur gaat van oud en klassiek tot moderne hoogbouw, skybars, winkelcentra en rooftoppools. En het metrosysteem is veels te complex, tuk-tuk's eng en Khao San Road vol backpackende "gezelligheid".

Shopping bangkok
Shopping bangkok

17. De kosten!

Als je moest kiezen tussen een vakantie in Europa en een vakantie in Azië, dan wist je het wel! Of niet? In Europa betaal je zó 50 euro voor een hotelkamer, terwijl je daar in Thailand de hele dag als een god van kan leven. Belachelijk!

Phuket Thailand
Phuket Thailand

18. De ALTIJD lachende lokale bevolking

‘Het land van de glimlach’, zo noemt men Thailand. Maar jij vertrouwt die Thai voor geen cent! Met hun schattige uiterlijk proberen ze je altijd te ‘helpen’, maar jij weet wel beter. Wie het laatst lacht…

Thai children
Thai children

19. Het middelmatige Thaise weer

Moeten we nog even doorgaan? Oké dan! Het weer is ook een dikke tegenvaller in Thailand. Veels te heet en veels te vochtig. In de zon zitten is niet te doen, maar als je in het laagseizoen gaat, regent het juist weer…

Thailand beach
Thailand beach

20. Het ongezellige dorpje Pai

Eén van de stomste dorpjes van Azië, dat is Pai. Pai is een klein dorpje in het noorden van Thailand. Er is zo weinig te beleven dat mensen er puur komen voor de omgeving er omheen. Alsof die zo geweldig is!

Pai nature
Pai nature

21. Tempels, tempels en nog eens tempels

Als je één tempel in Thailand gezien hebt… dan is dat genoeg! Al die dingen lijken toch op elkaar? Wat Phra Kaew, Wat Arun, Wat Rong Khun and what not?

Temple thailand
Temple thailand

22. Een giller: De Maeklong Treinmarkt

Als je dacht dat een floating market onhandig was… ga dan eens kijken bij de Maeklong Railway Market. Je lacht je rot!

Railway market
Railway market

23. Niet bezoeken: Khao Sok Nationaal Park

En de lijst gaat door..! Ook een typische bezienswaardigheid in Thailand die je absoluut niet moet bezoeken: het natuurpark Khao Sok. Waarom overnachten in een huisje op het water als je ook huisjes hebt waar je normaal kan binnenlopen? Of gewoon thuis kunt blijven?

Khao Sok
Khao Sok

24. Pijnlijke Thaise massages

De Thaise massages staan bekend als de ergste ter wereld. Die Thaise vrouwtjes lijken aardig (zie punt 18.) maar tijdens een massage nemen ze je flink te grazen. Met een beetje pech in de schaduw met uitzicht op zo'n Thais strand. En je moet er nog voor betalen ook!

Massage
Massage

25. Cliché-foto’s

Last but not least: ga vooral niet naar Thailand als je met dit soort cliché-foto’s wilt thuiskomen. Bootje in de branding, rotsen op de achtergrond… been there done that!

Beach Thailand
Beach Thailand

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8