Home
Blog
Algemeen
Verre rondreizen buiten Europa: het mag weer! Waar kan ik heen?

Verre rondreizen buiten Europa: het mag weer! Waar kan ik heen?

op 24 september 2021
1 minuut leestijd
Verre rondreizen buiten Europa: het mag weer! Waar kan ik heen?

YES! Ein-de-lijk mogen we weer op reis buiten Europa. Diverse landen gaan open en reisorganisaties bieden steeds meer rondreizen aan naar verre bestemmingen buiten Europa. Maar waar kun je heen? Je leest het hier.

Ja, wat fijn mensen, we mogen weer! Hebben jullie het reizen naar verre bestemmingen en ervaren van andere culturen ook zo gemist? Wij wel! Natuurlijk staat veiligheid voorop, maar inmiddels zijn er toch heel wat mogelijkheden om een mooie rondreis buiten Europa te maken. Binnen Europa kon dit afgelopen zomer natuurlijk ook al heel goed.

Diverse toonaangevende reisorganisaties hebben inmiddels besloten om ook reizen naar bestemmingen buiten Europa uit te gaan voeren. Uiteraard naar landen die al een groen of geel reisadvies hebben, maar daar zijn sinds kort voor diverse reisaanbieders bestemmingen die een oranje reisadvies hebben aan toegevoegd. Alleen als dit verantwoord kan en de veiligheid en gezondheid van de reizigers gewaarborgd blijft. De reisadviezen en informatie over reizen naar landen buiten Europa vind je op de  website van de Rijksoverheid in de gaten.

Let op: dit zijn goed georganiseerde rondreizen door goede reisorganisaties. Reizen naar een land met code oranje mag en het wordt door de ANVR ondersteund. Je bent dus ook verzekerd. Je hoeft bij deze landen zowel bij aankomst in het land als bij thuiskomst in Nederland niet in quarantaine. Zelf gaan backpacken "op de bonnefooi" naar landen met een oranje reisadvies raden wij af.

Waar kunnen we naartoe reizen buiten Europa?

Goed, dan de belangrijkste vraag: waar kunnen we heen? Hieronder een overzicht.

Code geel: Canada, IJsland en Jordanië

Code oranje en open voor toerisme: Botswana, Costa Rica, Dubai, Ecuador, Egypte, Jordanië, Kenia, Malediven, Marokko, Mexico, Namibië, Peru, Sri Lanka, Tanzania, Turkije en Zuid-Afrika

Bij welke reisorganisaties kan ik boeken?

De reisorganisaties die momenteel weer rondreizen aanbieden buiten Europa zie je hieronder.

Veel vertrekdata liggen in 2022, maar je kunt ook nog prima in 2021 op reis bij veel reisorganisaties.

Top reizen naar Botswana

Meer blogs over Botswana

Beoordelingen van Botswana

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
n.v.t.
Steden
4.5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.7