Home
Blog
Bestemmingen
5 reizen om je vakantiegeld aan te besteden

5 reizen om je vakantiegeld aan te besteden

op 12 juli 2016
1 minuut leestijd
5 reizen om je vakantiegeld aan te besteden

Het vakantiegeld is ruimschoots binnen, dus de hoogste tijd om de plannen voor komende zomer vorm te gaan geven. Welke mooie rondreis gaan jij dit jaar maken? Met deze 5 droomreizen geven we graag een voorzetje!

1. Road trip door de Verenigde Staten

Ver weg, maar toch comfort zoals je het gewend bent: huur een camper en maak met een road trip door de Verenigde Staten. Ontdek de westkust van Amerika en rijd met jullie mobiele vakantieverblijf van hoogtepunt naar hoogtepunt. Neem een kijkje in steden als San Diego, San Francisco en Las Vegas, en verbaas je over de bizar mooie natuur op plekken als Death Valley en de Grand Canyon.

2. Eilandhoppen in Indonesië

Sinds de visumregels in Indonesië vorig jaar zijn versoepeld is reizen door dit diverse land nog goedkoper geworden. Neem drie weken de tijd om een paar eilanden te bekijken, en reis van uitgestrekt Java naar spiritueel Bali, en eindig de reis met een paar dagen relaxen op de paradijselijke Gili eilanden. Reizen jullie met kleine kinderen of geen puf om vaak te verkassen? Blijf hangen op gemoedelijk Bali en combineer cultuur en natuur op plekken als Ubud en Sanur.

3. Ontdek de Amazone in Colombia

Colombia is een opkomende vakantiebestemming, voor backpackers, maar óók voor gezinnen! In dit veelzijdige land kun je optimaal genieten van Zuid-Amerikaanse gastvrijheid en indrukwekkende natuur. Het hoogtepunt van een reis door Colombia is een bezoek aan de Amazone. Reis af naar een dorpje diep in het regenwoud, om even helemaal afgezonderd te zijn van telefoon en buitenwereld. Hier ga je terug naar de natuur, en ben je de hele dag zoet met het maken van boottochtjes en spotten van dieren. 

4. Op kamelensafari in Jordanië

Deze zomer al plannen en daarom op zoek naar een mooie bestemming voor in de herfstvakantie? Kies voor betoverend Jordanië, dat in het najaar net iets beter te bereizen valt dan in de zomer. Een van de weinige landen in het Midden Oosten waar je bovendien zonder zorgen kan rondreizen, en de perfecte bestemming om kennis te maken met dit bijzondere werelddeel. Combineer een bezoek aan de oude stad Petra met een verblijf in de Wadi Rum woestijn.

Jordanië reizen
Jordanië reizen

5. Interrailen door Oost-Europa

Iets dichter bij huis, maar niet minder avontuurlijk: Oost Europa! Koop een Interrail kaartje waarmee je onbeperkt kunt treinen, en maak kennis met de levendige Balkan. Van de prachtige kust tot de levendige hoofdsteden, de diverse keuken, mix van culturen en boeiende geschiedenis. Landen als Kroatië, Servië en Montenegro doen qua vakantieland niet onder aan de geijkte bestemmingen in Zuid-Europa.

Meer blogs