Home
Blog
Algemeen
15x klote situaties die elke backpacker zal herkennen

15x klote situaties die elke backpacker zal herkennen

op 9 december 2016
4 minuten leestijd
15x klote situaties die elke backpacker zal herkennen

No worries! Elke dag zon, lekker rondreizen, de mooiste stranden, nieuwe vrienden, niet werken… Het leven van een backpacker is goed. Maar helaas zijn er ook momenten op reis dat het allemaal niet zo mee zit. Deze 15 akelige situaties herken je als backpacker vast!

Heimwee, verdwaald in een nieuwe stad, eenzaamheid, geen geld; het zijn niet bepaald de hoogtepunten van je reis. Maar met een beetje extra voorbereiding kun je deze heftige situaties de volgende keer voorkomen.

1. Heimwee

Maandenlang heb je uitgekeken naar je reis maar nu je er eindelijk bent wil je niets anders dan naar huis! Kerst op het strand is leuk maar je mist misschien toch je moeders kerstdiner en de Hollandse gezelligheid. Af en toe een beetje heimwee is helemaal niet erg. Skype even met het thuisfront of neem een leuk fotoboekje mee op reis waar je af en toe even bij weg kan dromen.

2. Opgelicht worden

Het is de ‘rookie mistake’ van elke backpacker: opgelicht worden. Een taxichauffeur die de lange route neemt, te weinig geld terugkrijgen bij het boeken van een tourtje, de verkeerde wisselkoers, etc. Leer van je fouten en let de volgende keer extra goed op!

Taxi driver
Taxi driver

3. Verdwalen

Je ken het wel, je komt aan op een nieuwe plek en gaat meteen lekker op pad om de boel te verkennen. Maar op het moment dat je weer terug wil naar je hostel heb je geen idee waar je bent. Paniek! Hoe heet het hostel ook alweer? Zorg dat je altijd een kaart bij je hebt en bijvoorbeeld een visitekaartje met het adres van het hostel.

4. Ziek

Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk maar het is extra vervelend als het je overkomt tijdens het reizen. Ziek worden van het eten of drinkwater kan helaas wél gebeuren op reis. Eindelijk een reden om die duurdere privekamer te boeken en lekker uit te zieken.

5. Vies ho(s)tel

Op internet leek het allemaal zo mooi maar bij aankomst in je hotel of hostel blijkt het een vieze boel te zijn. Ranzige keukens en badkamers kom je helaas wel vaker tegen maar echt vervelend wordt het als je te maken krijgt met vieze bedden en bed bugs! Inpakken en wegwezen!

Hostel
Hostel

6. Afscheid

Het afscheid nemen op Schiphol ben je al lang weer vergeten want je ontmoet constant nieuwe mensen en je vriendenlijst op Facebook is verdubbeld sinds je vertrokken bent. Tijdens het reizen maak je soms in korte tijd hele goed vrienden (of word je zelfs verliefd) en het afscheid nemen kan dus best heftig zijn. Maar het leuke is dat je nu vrienden over de hele wereld hebt die je kan bezoeken tijdens je volgende reis!

7. Slapeloze nachten

Al die tourtjes en wandelingen op reis kunnen soms heel vermoeiend zijn. Je wilt dus lekker kunnen slapen maar met kamergenoten in een dorm lukt dat niet altijd. Snurken, lichten aan, krakende bedden of soms zelfs kamergenoten die seks hebben in je kamer. De beste oplossing zijn oordopjes en een slaapmasker. Zo heb jij nergens meer last van!

8. Natuurrampjes

Niet kunnen vliegen door een aswolk boven het vliegveld? Drie dagen geen boten terug naar het vaste land omdat de zee te wild is? Jungletrekking gecancelled vanwege een storm? Afwachten is het enige dat je kan doen… Check bij het afsluiten van je reisverzekering waarvoor je een vergoeding kan krijgen.

bangkok
bangkok

9. Eenzaamheid

Het leuke aan slapen in hostels is dat je er vaak leuke mensen ontmoet met wie je vervolgens samen wat kan gaan doen. Maar soms check je in in een hostel waar je helemaal niemand ontmoet en dat kan er voor zorgen dat je je best een beetje eenzaam voelt. Geniet lekker van de rust en lees eindelijk dat boek eens uit. Het volgende hostel is vast beter!

10. Taalbarrière

Eten bij dat tentje waar alleen locals komen? Op zoek naar die verborgen waterval die op geen enkele kaart staat? Leuk allemaal, maar best lastig als jij geen Vietnamees/Spaans/etc. spreekt en de locals geen Engels. Help! Maar locals vinden het vaak leuk om je te helpen en met handen en voeten kom je een heel eind!

11. Niet kunnen pinnen

Pinnen is in het buitenland niet altijd zo vanzelfsprekend als in Nederland. Je pinpas doet het niet, je kan maximaal een klein bedrag per dag pinnen en op sommige plekken zitten helemaal geen geldautomaten of ze zijn leeg. Neem vanuit Nederland alvast wat lokaal geld mee zodat je in ieder geval een paar dagen vooruit kan.

train asia
train asia

12. Spullen verliezen

Als backpacker probeer je zo goedkoop mogelijk te reizen en het vergeten van je shampoo in de douche of de lekkere biertjes in de hostelkoelkast is een ramp! Maar ook dat speciale souveniertje of leuke fotoboekje dat je vrienden je hadden meegegeven wil je niet verliezen. Vervelend, maar het zijn maar spullen dus treur niet te lang. Tenzij het je paspoort is natuurlijk…

13. Act like a local

Als je nieuw bent in een land ken je wellicht nog niet alle gebruiken en beledig je soms onbedoeld de locals. Wist je bijvoorbeeld dat met je voetzolen naar iemand wijzen echt not done is in sommige Aziatische landen? Niet met de voetjes op de tafel dus. Verdiep je van tevoren in de cultuur om dit soort ongemakkelijke situaties te voorkomen.

14. Geen wifi

Geen wifi een heftige situatie? Lijkt misschien wat overdreven maar je bent zo gewend om in contact te blijven met het thuisfront via Whatsapp, foto’s te delen op Facebook en traveltips te Googlen dat het heftig kan zijn om hier plots van af te kicken. Vertel vrienden en familie dat je een paar dagen niet bereikbaar bent en geniet van deze digitale detox.

bangkok
bangkok

15. Lange reizen

Die vijftien uur in het vliegtuig op weg naar je bestemming vallen in het niet bij al die bus- en treinreizen die je daarna maakt. Maar zo’n reis kan soms best heftig zijn… Geen beenruimte, geen airco, vertraging of zelfs een live karaoke show! Zorg dat je ipod gevuld is met leuke (of juist slaapverwekkende) muziek en voor je het weet ben je op je bestemming.

Meer blogs