Home
Blog
Bestemmingen
Voor op de bucketlist: Trekking door Annapurna in Nepal

Voor op de bucketlist: Trekking door Annapurna in Nepal

1 minuut leestijd
Voor op de bucketlist: Trekking door Annapurna in Nepal

Annapurna is een 8.091 meter hoge berg in de Himalaya in Nepal. Het gebied rondom deze berg ´de Annapurna Himal´ is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar een serieuze trekking.

Wie een onvergetelijke trekking wilt doen, kan kiezen voor een trekking van een paar dagen door de Annapurna in Nepal. Maar als je de tijd hebt moet je zeker kiezen voor de Annapurna Circuit trekking. Deze trekking staat bekend als één van de mooiste trekkings ter wereld!

Annapurna Circuit

Afhankelijk van je wandeltempo doe je zo’n 12-20 dagen(!) over het lopen van het Annapurna Circuit. De trekking loopt (zoals de naam al doet vermoeden) in een rondje dus je hoeft niet dezelfde route terug te lopen. Het is een behoorlijke pittige trekking maar je zal constant beloond worden met prachtige uitzichten! 

Annapura circuit
Annapura circuit

Annapurna
Annapurna

Accommodatie en eten

Onderweg kom je vrijwel elk 1-2 uur een trekkerslodge tegen waar je kan overnachten en eten. Je hoeft dus geen eten mee te nemen en je kan elke dag besluiten hoe ver je wilt lopen en waar je wil slapen. Lekker flexibel dus!

Beste reistijd

Je kan het Annapurna circuit het hele jaar lopen maar de beste reistijd is in het voorjaar (feb-mei) en najaar (okt-dec). In de zomer regent het namelijk elke dag en in de winter wordt het erg koud. Een gids is niet noodzakelijk, maar kan uiteraard wel fijn zijn. Een voordeel van een gids is dat je onderweg info over de omgeving te horen krijgt en natuurlijk ook de lokale bevolking steunt.

Trekking nepal
Trekking nepal

Himalaya
Himalaya

Top reizen naar Nepal

Reisorganisaties met reizen naar Nepal

Meer blogs over Nepal

Beoordelingen van Nepal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.9
Stranden
n.v.t.
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.5