Home
Blog
Bestemmingen
Vijf reistips voor Nepal

Vijf reistips voor Nepal

op 20 april 2017
2 minuten leestijd
Vijf reistips voor Nepal

Ben je gek op de natuur, maar heb je ook interesse in culture highlights? Dan is Nepal een ideale reisbestemming! En  voor een prachtige Nepal reis hebben wij 5 goede tips voor je.

In het mooie Nepal maak je prachtige trekkings door de bergen, bezoek je Hindoeïstische tempels, ga je op safari en leer je volop vriendelijke locals kennen. Wil je het meeste uit je reis naar Nepal halen, dan zijn dit de Nepal-reistips van Maaike, de lokale reisspecialist van Better Places.

1. Maak een onvergetelijke trekking in Nepal

“Tijdens een reis door Nepal mag een trekking in de bergen niet ontbreken. Natuurlijk kun je kiezen voor een meerdaagse trekking in de Himalaya, zoals het Annapurna-circuit. Maar ook als je niet zo’n fanatieke wandelaar bent zijn er genoeg mogelijkheden. In de Kathmandu Vallei kun je prachtig wandelen, net als bij Chepang Hill in het zuiden van Nepal. Met dagwandelingen kun je hier al de mooiste berglandschappen zien. Het is ook een aanrader om te kijken naar alternatieve trekkings zoals Mardi Himal, Kopra Ridge of Pikey Peak, waar het veel rustiger is dan op de bekende paden. De Tamang Heritage Trekking is een leuke culturele trekking, waarbij je in homestays bij mensen thuis slaapt.”

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

2. Woon een festival in Nepal bij

“Er zijn weinig landen waar de mensen zoveel festivals vieren als in Nepal, dankzij de verschillende bevolkingsgroepen die hier leven. Natuurlijk worden de bekende feesten als Holi en het Lichtfestival uitgebreid gevierd, maar er zijn ook volop kleinere festivals die de moeite waard zijn. De Newari-festivals in koningssteden Patan en Bhaktapur zijn bijvoorbeeld aanraders, net als het Tiji-festival in het Mustang-berggebied en het vrouwenfestival in september. Dan dansen de vrouwen in het park en daar mogen geen mannen bij aanwezig zijn. De Nepalezen zijn erg gastvrij en als reiziger ben je altijd welkom bij de festivals.”

3. Volg een creatieve workshop

“In Nepal kom je nog steeds volop oude ambachten tegen. Bhaktapur staat bijvoorbeeld bekend om zijn traditionele pottenbakkers en in Kathmandu zie je dat zilverbewerken ook een oud ambacht is. Als reiziger kun je in Nepal verschillende creatieve workshops volgen, waarbij je aan de slag gaat met onder andere pottenbakken, houtbewerken of werken met zijde. Kookworkshops zijn er ook, waarbij een lokale kok je de lekkerste dal bhat leert maken. Deze workshops zijn niet alleen erg leuk, maar ze leren je ook over de traditionele manier van werken in Nepal.”

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Slaap in homestays in Nepal

“Homestays zijn in Nepal sterk in opkomst en dat is een goede ontwikkeling. Voor reizigers is het leuk om van dichtbij kennis te maken met het gewone leven in Nepal en voor de Nepalezen is het een nieuwe bron van inkomsten. De inkomsten uit het toerisme worden bovendien beter over de mensen verdeeld. Je kunt kiezen voor community-homestays, die worden uitgebaat door de gemeenschap, of voor private homestays op het platteland. Daarbij logeer je bij een gezin thuis, kook en eet je samen en zorg je voor de dieren. In het juiste seizoen kun je zelfs helpen rijst te planten.”

5. Bezoek alternatieven voor bekende highlights

“Nepal heeft verschillende bekende plekken waar veel toeristen naartoe gaan. Denk aan Chitwan National Park of het meer van Pokhara. Op deze plekken kan het vaak wat drukker zijn. Wil je de rust opzoeken, dan zijn er ook prachtige alternatieven. Zo kun je naar Bardia National Park reizen, dat veel ongerepter en groener is dan Chitwan National Park. Of kies voor Rupa Lake, één van de andere meren in de Pokhara Vallei. Ook een aanrader is Lake Begnas, waar koffie groeit. Hier zie je hoe kleine boeren koffiebonen verbouwen en dat is weer een hele nieuwe ervaring tijdens je reis naar Nepal.”

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1