Home
Blog
Bestemmingen
Vijf keer doen en zien in Kathmandu

Vijf keer doen en zien in Kathmandu

2 minuten leestijd
Vijf keer doen en zien in Kathmandu

Nepal, 'het dak van de wereld', heeft een enorme aantrekkingskracht op reizigers en dan vooral op liefhebbers van natuur en avontuurlijke outdooractiviteiten. Maar ook Kathmandu, de grootste stad van het land, mag niet ontbreken op je reis.

De populariteit van Nepal is te danken aan de onwaarschijnlijk grote verzameling indrukwekkende bergen, waaronder ’s werelds hoogste: de Mount Everest. Need we say more? Ja! Kathmandu is het culturele hart van het land en het is één groot openluchtmuseum. Vijf keer zéker doen en zien in deze fascinerende hoofdstad.

1. Cultuur proeven in de stad

kathmandu
kathmandu

Kathmandu is chaotisch en druk, maar het is écht de moeite waard om deze stad te gaan verkennen. Thamel is het toeristische gedeelte van de stad en hier is het leuk sfeerproeven in de drukke, kleine straatjes. Breng een bezoek aan het Royal Palace, het vroegere Koninklijk paleis. En het met tempels bezaaide Kathmandu Durbar Square natuurlijk! De typische en indrukwekkende Nepalese cultuur zie je ook bij Pashupatinath tempel, waar aan de Bagmati rivier crematie ceremonies plaatsvinden.

2. Hiking

hiking monkey temple
hiking monkey temple

Een wandeling in de stad zelf die écht de moeite waard is, is die naar Swayambunath, de Monkey Temple. Het is een flinke klim, maar vooral bij zonsopkomst of ondergang is het uitzicht adembenemend mooi. Onderweg kom je, zoals de naam al doet vermoeden, ongelofelijk veel aapjes tegen. Verder is Kathmandu dé uitvalshaven voor één- of meerdaagse trektochten in verschillende gebieden van de Himalaya, zoals de Kathmandu-vallei, het Annapurna-gebergte, maar ook voor de ultieme Everest Base Camp trekking.

3. Typisch Nepalees eten

nepal food
nepal food

De Nepalese keuken kent veel invloeden uit Tibet en India. Dé Nepalese specialiteit die je echt een keer geprobeerd wilt hebben is momo’s, dumplings gevuld met groenten of vlees én een lekker pittig dipsausje. Deze oorspronkelijk Tibetaanse snacks kun je zowel gestoomd als gebakken eten en zijn op elke hoek van de straat te krijgen. Nepalezen eten erg graag spicy, so be prepared. Ook Dhal bhat is een aanrader, een heerlijke Nepalese linzencurry, met witte rijst, groenten en chapati. Bij je maaltijd mag een heerlijk kopje Chai uiteraard niet ontbreken.

4. Bkahtapur en Patan

nepal
nepal

Vanuit Kathmandu ben je in no time in Bhaktapur, een historische stad in de Kathmanduvallei, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Slenter door de kleine, pittoreske straatjes en bewonder de prachtige tempels, paleizen en het prachtige Taumadhi plein. Op Potter’s Square vind je veel pottenbakkers die aan het werk zijn. Ook in Patan vind je ook een Durbar Square met talloze stupa’s en tempels, waaronder de prachtige Gouden Tempel van Patan. In deze authentieke steden ga je terug in de tijd en kun je je helemaal onderdompelen in de Nepalese cultuur.

5. De drukte van de stad ontvluchten

namo buddha
namo buddha

Ook in de omgeving van Kathmandu kun je prachtige tempels en kloosters bekijken, zoals die van Changu Narayan. Of bewonder de imposante bergtoppen van het Himalayagebergte, zoals bij de uitzichtpunten bij Kakani, Nagarkot of Chandragiri Hill. Ook kun je een bezoek brengen aan misschien wel de belangrijkste pelgrimsplaats van Nepal, Namo Buddha.

Top reizen naar Kathmandu

Reisorganisaties met reizen naar Kathmandu

Meer blogs over Kathmandu

Beoordelingen van Nepal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.9
Stranden
n.v.t.
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.5