Home
Blog
Bestemmingen
Nepal verlaagt prijzen voor het beklimmen van Mount Everest

Nepal verlaagt prijzen voor het beklimmen van Mount Everest

op 15 februari 2014
1 minuut leestijd
Nepal verlaagt prijzen voor het beklimmen van Mount Everest

Nepal gaat de prijzen voor het beklimmen van Mount Everest en andere pieken in de Himalaya verlagen om meer bergbeklimmers aan te trekken, ondanks de bestaande problemen van overbevolking tijdens het bergbeklimseizoen.

Nepal gaat de prijzen voor het beklimmen van Mount Everest en andere pieken in de Himalaya verlagen om meer bergbeklimmers aan te trekken, ondanks de bestaande problemen van overbevolking tijdens het bergbeklimseizoen. Dat maakte het Nepalse Ministerie van Toerisme afgelopen vrijdag bekend.

Vanaf volgend jaar zal de overheid de licentierechten voor buitenlandse individuen die 's werelds hoogste berg willen beklimmen, verlagen van $25.000 naar $11.000. De prijzen voor groepsexpedities naar Mount Everest zullen echter omhoog gaan, in een poging om de grote aantallen bergbeklimmers te verlagen tijdens het hoofdseizoen. Onder de bestaande regels, moeten groepen van zeven klimmers in totaal $70.000 betalen, maar in de nieuwe situatie zal dit $77.000 gaan bedragen.

Mount Everest is een belangrijke bron van inkomsten voor Nepal, met jaarlijks honderden bergbeklimmers die de 8848 meter hoge berg willen beklimmen.

Top reizen naar Nepal

Reisorganisaties met reizen naar Nepal

Meer blogs over Nepal

Beoordelingen van Nepal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.9
Stranden
n.v.t.
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.5