Home
Blog
Bestemmingen
Geweldige must-do op Lombok: Mount Rinjani beklimmen

Geweldige must-do op Lombok: Mount Rinjani beklimmen

op 16 juli 2015
1 minuut leestijd
Geweldige must-do op Lombok: Mount Rinjani beklimmen

Vanaf de Gili eilanden kun je hem al zien liggen: de majestueuze Rinjani vulkaan. Een beklimming van deze op één na hoogste berg van Indonesië is een absolute must-do tijdens je bezoek aan Lombok.

Met een hoogte van 3.726 meter is Mount Rinjani de tweede hoogste vulkaan in Indonesië, na Gunung Kerinci op Sumatra. Het beklimmen van deze berg is voor natuurliefhebbers en sportievelingen een absolute must! De klim naar de top is lang en steil en alleen weggelegd voor mensen met een goede lichamelijke fitheid en die geen last hebben van hoogtevrees.

De meeste mensen klimmen echter niet helemaal naar de top van de vulkaan, maar stoppen in plaats daarvan bij de kraterrand op ongeveer 2.700 meter hoogte. Daar worden alle klim inspanningen beloond met een fantastisch uizicht op het kratermeer en adembenemende vergezichten, waarbij je Bali en de Gili eilanden kunt zien liggen.

Een klim naar de kraterrand neemt doorgaans twee dagen en één nacht op de berg in beslag. Vaak is dit onderdeel van een langere trekking tocht van 3 of 4 dagen op de berg, waarbij je ook hotsprings aandoet en kunt zwemmen in het kratermeer. De overnachtingen zijn bij de rand van de krater en aan het Segara Anak meer.

Overnachten tijdens deze tocht doe je in een tentje vlakbij de kraterrand. In het meer van de krater ligt Gunung Baru, een andere actieve vulkaan.

Een beklimming van Mount Rinjani is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van iedere Indonesië rondreis!

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1