Home
Blog
Bestemmingen
De alien krater in Ethiopië

De alien krater in Ethiopië

op 1 januari 2014
1 minuut leestijd
De alien krater in Ethiopië

In de Danakildepressie in de de Afar-regio van Ethiopië ligt de vulkanische krater Dallol. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen, veranderen zwavel, ijzeroxide, zout en andere mineralen in levendige kleuren groen en neon geel.

In de Danakildepressie in de de Afar-regio van Ethiopië ligt de vulkanische krater Dallol. Het gebied van de Afar-driehoek is een van de warmste plaatsen op Aarde en staat ook bekend als een brongebied voor hominide-fossielen. In de taal van de Afar betekent 'Dallol' - 'gedesintegreerd', dit omdat de Dallol vulkaan meer een gezonken krater is dan een vulkaan.

Doordat het grondwater en magma hier samenkomen, veranderen zwavel, ijzeroxide, zout en andere mineralen in levendige kleuren groen en neon geel, wat een van de meest afgelegen, ongerepte natuurlijke etherische regenbogen in de wereld veroorzaakt. Dallol ligt vlakbij de grens met Eritrea, in een gebied dat tot 2001 gesloten was voor buitenlanders. Zelfs als je er nu heen wilt reizen, is het verstandig om een gewapende bewaker mee te nemen, omdat er nog steeds spanningen zijn in het grensgebied, en er regelmatig ontvoeringen plaatsvinden. Hierdoor komen er slechts een paar honderd bezoekers per jaar naar dit bijzondere landschap, wat waarschijnlijk maar goed is ook, gezien de kwetsbaarheid van het landform, de giftige gassen en de hoge temperaturen die gemiddeld boven de 30 graden liggen.

 

Top reizen naar Ethiopië

Reisorganisaties met reizen naar Ethiopië

Meer blogs over Ethiopië

Beoordelingen van Ethiopië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8.2
Stranden
n.v.t.
Steden
6.5
Eten & drinken
6.7
Activiteiten
7.6