Home
Blog
Bestemmingen
Colombia: insider tips voor een onontdekte parel

Colombia: insider tips voor een onontdekte parel

op 10 maart 2015
2 minuten leestijd
Colombia: insider tips voor een onontdekte parel

Werd Colombia een paar jaar geleden nog vooral gezien als gevaarlijk, inmiddels staat het land er heel anders voor. Wil je een bijzonder land ontdekken dat werkelijk alles te bieden heeft? Ga dan nu naar Colombia.

Vrolijke mensen, prachtige natuur, droomstranden, cowboydorpjes, salsamuziek en koloniale steden: Colombia is niet voor niets één van de meest veelbelovende reisbestemmingen van 2015. Erik, de lokale reisexpert van reisorganisatie Better Places geeft zijn insider tips.

Colombia is sterk in opkomst als reisbestemming en daarom is het nu hét moment om het land zelf te gaan ontdekken. Het is er nog niet zo druk en de hartelijke Colombianen ontvangen reizigers met open armen. Van mooie steden tot indrukwekkende natuur, het land heeft elke reiziger iets te bieden. Cartagena is bijvoorbeeld één van de mooiste koloniale steden ter wereld, vol gekleurde gebouwen en sfeervolle straten. In de omgeving van Medellin vind je mooie dorpjes en natuurreservaat Rio Claro. Hier slaap je in een bijzonder hotel zonder buitenmuur, midden in de natuur.

Koffiegebied en outdoor-activiteiten

De koffie van Colombia is beroemd en het koffiegebied is ook voor reizigers een grote aanrader. Hier slaap je op mooie koffieplantages en bezoek je onder andere de Valle de Cocora. Door deze heuvelachtige vallei maak je prachtige wandelingen, waarbij je de hoogste palmbomen ter wereld kunt bewonderen. Het slaperige dorpje Salento, waar cowboys door de straten galopperen, is ook een bezoek waard. Wil je graag actief zijn, reis dan af naar San Gil, de outdoorhoofdstad van Colombia. Hier kun je losgaan: raften, paragliden, caving, abseilen, fietsen, trekken, alles is mogelijk in deze prachtige omgeving.

Caribische droomstranden

Wat Colombia duidelijk voor heeft op andere bestemmingen in Zuid-Amerika, is haar kustlijn. De Caribische kust is alles wat je je voorstelt bij een tropisch paradijs. Witte stranden, palmbomen, een heldere zee: hier kom je helemaal tot rust. Tayrona National Park is een absolute highlight. Hier raakt de jungle de Caribische kust en dit is één van de mooiste plekken van het land. Je kunt hier heerlijk aan het strand slapen. Compleet het tegenovergestelde is de kurkdroge Tatacoa-woestijn. Hier waan je je even in de nationale parken van Arizona. Rotsformaties van rode steen, enorme kloven en grillige bergen bepalen het landschap van dit gebied. ’s Nachts kun je er bovendien geweldig sterrenkijken.

Archeologische schatten

Houd je van historie en archeologische opgravingen, dan kun je je hart ophalen in San Agustin Archaelogical Park. Hier vind je ruim vijfhonderd beelden en monumenten en de locatie is UNESCO Werelderfgoed. Ook Ciudad Perdida, de Verloren Stad, aan de Caribische kust is bijzonder. Deze ruïnes liggen diep verscholen in de jungle. Het kost wel wat moeite om er te komen, want je moet er vijf dagen voor wandelen en je slaapt ’s nachts in hangmatten in de open lucht. Maar daar krijg je wel iets heel bijzonders voor terug.

Extra: nog vijf insider-tips

Erik, de lokale reisexpert van reisorganisatie Better Places, heeft nog vijf insider tips voor unieke plekken en ervaringen:

1. Verblijf op een authentieke koffieboerderij. Loop door de koffievelden, help de plukkers een handje en leer wat er nodig is om een kopje koffie te kunnen zetten.

2. Bezoek de indianenmarkt van Silvia. Op deze markt bieden de traditioneel geklede Guambianos-indianen hun waren aan.

3. Maak een meerdaagse tocht naar Caño Cristales, de mooiste rivier van Colombia. Het riviertje heeft alle kleuren van de regenboog, dankzij de kleurrijke begroeiing van de stenen in het kraakheldere water.

4. Bezoek in Medellin Stichting Straatkinderen Medellin of in Cartagena Stichting La Vecina, opgezet door Nederlanders die de leefomstandigheden van kinderen verbeteren. Erg indrukwekkend.

5. Probeer elke dag een nieuw fruitsapje uit. In Colombia vind je overal vers fruit en veel soorten zijn in Nederland niet verkrijgbaar.

Zo reis je door Colombia

Wil je in veel zien van Colombia en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal.

Tekst : Karlijn Meulman

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1