Home
Blog
Algemeen
Waarom reizen met een camper in Nieuw-Zeeland ideaal is

Waarom reizen met een camper in Nieuw-Zeeland ideaal is

op 8 september 2022
4 minuten leestijd
Waarom reizen met een camper in Nieuw-Zeeland ideaal is

Wil jij met een camper door Nieuw-Zeeland reizen? Doen! Een camper is dé ultieme manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Je kunt gaan en staan waar je wilt en ziet onderweg zó veel mooie plekken. Maar er zijn meer pluspunten. Lees dit artikel maar!

Nieuw-Zeeland is een verre bestemming waar je niet zo 1,2,3 naartoe reist. Vaak boeken mensen een vakantie voor minimaal 2 of 3 weken om alle geweldige bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Om zoveel mogelijk van het land te zien, is het een aanrader een camper te huren. Laten we eens kijken naar alle voordelen van het huren van een camper in Nieuw-Zeeland!

De ultieme vrijheid

Als je buiten de gebaande paden wilt reizen, op afgelegen wilt komen en zo veel mogelijk wilt zien, is een camper ideaal! Het geeft je het gevoel van de ultieme vrijheid en je komt op plekjes waar andere toeristen moeilijk kunnen komen. Ben je bij een stukje paradijs aangekomen? Dan kun je hier ook nog overnachten! Let natuurlijk wel even op de regels voordat je je uitgebreid installeert, maar als het is toegestaan, kun je op hele unieke plekken overnachten! 

Wildkamperen is in Nieuw-Zeeland niet toegestaan, maar er zijn specifieke plekken waar je mag overnachten. Het is natuurlijk een hele bijzondere manier om van de ongerepte wildernis te genieten. De vrijheid geeft ook ontzettend veel flexibiliteit tijdens je reis. Wil je ergens langer blijven? Geen probleem! 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Inclusief overnachtingen

Als je op zo’n mooi plekje hebt geslapen, ben je ook nog eens heel voordelig uit. Tijdens je vakantie in een camper heb je natuurlijk geen extra hotelovernachtingen. Dat scheelt je een hele hoop tijd met boeken, hotels vinden en geld! Het huren van een camper in Nieuw-Zeeland kan duurder lijken, maar als je alles bij elkaar optelt, ben je vaak een stuk goedkoper uit. Er zijn speciale basiscampings waar je zelfs niets hoeft te betalen! Soms gaat het om een kleine vergoeding.

Binnen een mum van tijd voel je je helemaal thuis in je camper! Bovendien hoef je niet iedere keer je koffers uit te pakken en je kunt je camper knus inrichten voor een paar weken. In Nieuw-Zeeland zijn overigens veel campings te vinden waar je kunt overnachten. Het is een relatief goedkope manier van reizen en de voorzieningen op de campings zijn uitstekend. Zo kun je je camper op de stroom aan te sluiten, je watertank bijvullen, gebruikmaken van WiFi en op sommige campings mag je barbecueën.

Lees ook: 3 weken rondreizen in Nieuw-Zeeland: dit móet je zien

Zelf koken

Hetzelfde geldt voor het koken van maaltijden. Natuurlijk is het hartstikke lekker en gezellig of af en toe uit eten te gaan, maar als je zelf kunt koken bespaar je al snel veel geld. Een ontbijtje hier, een lunch daar… in je camper heb je in een mum van tijd wat lekkers klaargemaakt. De meeste campers zijn voorzien van een koelkast en een kleine keuken met kooktoestel. En het mag vanzelfsprekend zijn, maar laat alsjeblieft geen etensresten en verpakkingen achter op je picknick plekje in de natuur.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hygiëne onderweg

Tegenwoordig hebben de meeste campers uitstekende voorzieningen. Dat betekent dat je gewoon naar het toilet kunt gaan en zelfs kunt douchen in je camper. Makkelijk voor onderweg zodat je niet eerst op zoek hoeft te gaan naar een café of restaurant. Je kunt je septische tank legen op de campings of bij speciale dump stations. Ze worden in Nieuw-Zeeland uitstekend aangegeven met blauwe bordjes en zijn door het hele land te vinden. Meestal is het legen van een septische tank om de twee, drie dagen nodig. Heb je een camper zonder toilet? Dan zijn er genoeg openbare toiletten te vinden.

Dichtbij de natuur

De meeste plekken waar je kunt overnachten liggen midden in de natuur. Het is de perfecte manier op natuurparken als nationaal park Mount Aspiring, nationaal park Kahurangi of nationaal park Tongariro te ontdekken. Zodra je bent opgestaan kun je direct mooie wandelroutes ontdekken om een frisse duiken in zee. De omgeving is heerlijk rustig en je luistert enkel naar het geluid van de natuur.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Perfect voor gezinnen

De ruime campers zijn ideaal voor gezinnen en je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand. Vaak vinden kinderen het ook nog superspannend in zo’n grote ‘auto’ en je reis wordt vanzelf een enorm avontuur. Je kunt zoveel spullen meebrengen als je nodig hebt wat het reizen met kinderen vergemakkelijkt. In de avond kun je gezellig spelletjes spelen of genieten van een kampvuur! Als je ’s morgens wakker wordt geniet je gelijk van een sprookjesachtig uitzicht midden in de natuur.

We hebben trouwens nog veel meer tips voor je, lees ons artikel "12x Tips voor wie gaat reizen in Nieuw-Zeeland".

Makkelijk navigeren

De wegen in Nieuw-Zeeland zijn uitstekend en het is dan ook makkelijk op van het ene mooie plekje naar het andere te reizen. Je kunt natuurlijk een map kopen bij een benzinepomp, maar wellicht is het nog handiger een lokale Sim-kaart aan te schaffen. Zo kun je eenvoudig de online routes volgen naar de meest unieke plekken van het land. Voor je vakantie kun je al een leuke route uitstippelen en tijdens je reis is je route kinderspel. 

Bovendien zijn er speciale apps waarbij je campingplaatsen kunt boeken. Zo kun je onderweg alvast beslissen waar je die avond wilt overnachten! Het reizen met een camper is vaak wel wat langzamer dan met een personenauto, maar op deze manier kun je natuurlijk wel extra lang van het mooie landschap genieten. Ben je van plan het Noordereiland én het Zuidereiland te bezoeken? Dan is het een aanrader op tijd je tickets voor de veerboot te boeken.

Lees ook: Nieuw-Zeeland: het Noordereiland of Zuidereiland? Waar moet ik zijn?

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vroegboekkortingen

Veel camper aanbieders maken gebruik van kortingsacties en vroegboekkortingen. Het is dan ook aan te raden ruim van tevoren een camper te boeken voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Hou de aanbiedingen in de gaten en ontdek welk formaat camper het beste bij je reisgezelschap past. Het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland is in de zomermaanden tussen half december tot eind februari. Als je op de bonnefooi een camper wilt huren kan het zijn dat er geen voertuigen meer beschikbaar zijn. Bovendien liggen de prijzen vaak net iets boven het gemiddelde. 

Veel verhuurders hanteren een minimale huurperiode dus dat is iets waar je ook rekening mee dient te houden. Vaak gaat het om een periode van één of twee weken. In de wintermaanden kan het flink koud worden, maar gelukkig beschikken veel campers over elektrische verwarming. Dat is op die momenten zeker geen overbodige luxe! Vergeet trouwens geen sneeuwkettingen mee te nemen in de winter als je het Zuidereiland gaat bezoeken.

Top reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisorganisaties met reizen naar Nieuw-Zeeland

Meer blogs over Nieuw-Zeeland

Beoordelingen van Nieuw-Zeeland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
7.9
Steden
7
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
9