Home
Blog
Bestemmingen
Rondreis tip: een camper huren in Chili

Rondreis tip: een camper huren in Chili

2 minuten leestijd
Rondreis tip: een camper huren in Chili

Huur een camper, pak je biezen en hit the road in Chili. Rondreis geeft je vijf ideeën.

Je verwacht het misschien niet, maar Chili is onwijs geschikt voor een rondreis met een camper. Het langgerekte, smalle land is een van de meest ontwikkelde landen van Zuid-Amerika. De wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit en leiden je door de meest surrealistische natuur. Zo rijd je in het noorden door de droge zandvlakten van de Atacama woestijn. Langs de kust stationeer je de camper op het ene prachtig strand na het andere. Wie richting het zuiden gaat, verwondert zich over het betoverende Patagonië met zijn gletsjers, besneeuwde bergtoppen en watervallen. Huur een camperbus via een van de vele reisorganisaties, kies jouw favoriete bezienswaardigheden en stippel een route uit naar wens. Dit zijn vijf suggesties.

1. Kamperen in het wild?

Jazeker! Chili barst van de eenvoudige campings en kampeergelegenheden. Maar wie liever in álle vrijheid van de natuur geniet, richt random zijn kampeerplek in. Wildkamperen is namelijk toegestaan in Chili. Mits je de omgeving netjes achterlaat, dat moge vanzelfsprekend zijn. Ga bijvoorbeeld naar Nationaal Park Malalcahuello, waar je je kampement opzet op een bijna buitenaards landschap.

2. Anders door de Andes

Omdat Chili zo smal is, op veel plaatsen is het niet breder dan 150 kilometer van oost naar west, is het mogelijk om in enkele uren van de Chileense kust naar de grens met Argentinië te rijden. Er zijn onder andere routes die je dwars door het overweldigende Andes gebergte leiden. Zo sta je het ene moment nog op het strand en enkele uren later aan de grens bij een van de bergpassen. De route van Los Andes naar Cancha Pelada is een aanrader.

3. Cruise door Central Valley

Central Valley is een bekende wijnstreek in het midden van Chili nabij de kust. De regio kan onderverdeeld worden in een aantal kleinere gebieden, namelijk: Maipo, Rapel, Curicó en Maule. Hiervan is Maipo de beroemdste wijnstreek. Rijd dwars door het productiegebied met de kustlijn op de achtergrond en stop onderweg voor een heerlijk glaasje. Salud!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Parkeer de camper in Patagonië

Velen zullen het beamen: Patagonië is een magische plek waar je geweest móét zijn. Er is zoveel te zien, dat je niet weet waar te kijken. Te midden van die adembenemende natuur zijn de kampeermogelijkheden ook nog eens eindeloos. Kampeer bijvoorbeeld aan het meer bij Puyuhuapi en ga naar Nationaal Park Torres del Paine. Daar bewonder je een van de mooiste gletsjers ter wereld, terwijl je in je camperbus bivakkeert op de natuurcamping vlakbij.

5. Woest aantrekkelijke woestijnroute

Waar Patagonië natuurlijk door veel reizigers geroemd wordt om zijn immense pracht, is wat ons betreft de Atacama woestijn ook een plaatje. De hooggelegen woestijn in het noorden van Chili betrekt een eindeloos landschap met honderden kilometers aan zoutvlaktes en warmwaterbronnen omgeven door hoge bergen. Je waant je in een soort maanlandschap. Er zijn niet veel wegen in dit gebied. Stationeer jezelf dan ook in San Pedro de Atacama en maak vanuit daar de onvergetelijke tours naar Geysers del Tatio en Valle de la Luna.

Top reizen naar Chili

Reisorganisaties met reizen naar Chili

Meer blogs over Chili

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9