Sucre

Sucre

Het witte stadje van Bolivia

Sucre, stad van de chocola en de handgeweven tapijten. Een plek waar menig reiziger blijft hangen om Spaans te leren of om te genieten van het lekkere weer en de vriendelijke bevolking.

Top reisorganisaties naar Bolivia

Top reisorganisaties naar Bolivia
Sucre

Het witte stadje van Bolivia dankt zijn naam aan de witgepleisterde huisjes en is geliefd om het ontzettend relaxte karakter. Hier werd ooit de onafhankelijkheid van Bolivia uitgeroepen, tegenwoordig komen reizigers af op de pootafdrukken van dinosaurussen. Benieuwd wat je er allemaal kan doen? Genoeg om je een tijdje te vermaken!

Plaza 25 de Mayo

Sucre heeft een prachtig historisch centrum met vele koloniale gebouwen, geplaveide steegjes en doodlopende straatjes. Het stralend middelpunt is het plein Plaza 25 de Mayo, een beeldschoon stukje stad en een van de mooiste pleinen van heel Bolivia. Het plein wordt omringd door de koloniale gevels van onder andere de kathedraal van Sucre en Casa de la Libertad, waar in 1825 de Boliviaanse onafhankelijkheid werd uitgeroepen. Hier komen toeristen, studenten, verkopers en locals samen, en dat maakt het de perfecte plek om mensen te kijken. Neem een boek mee en ga lekker op een bankje zitten lezen, of bestel een kopje koffie in de tentjes rondom het plein.

Bolivia, Sucre
Bolivia, Sucre

Bolivia, Sucre
Bolivia, Sucre

La Recoleta

Een van de meest fotogenieke plekjes van Sucre is La Recoleta, een oud klooster dat prachtig is gelegen aan de voet van een heuvel ten zuiden van het centrum. De spierwitte gebouwen met hun oranje dakpannen zijn een erfenis van het koloniale verleden, toen het pand in gebruik was als klooster. Het klooster werd in het jaar 1607 gesticht door de Franciscanen en is tegenwoordig in gebruik als een museum voor religieuze voorwerpen. Breng zeker een bezoekje aan deze plek voor het sublieme uitzicht over de stad en blijf hangen voor een glaasje wijn in het nabijgelegen café.

Kathedraal van Sucre

De kathedraal van Sucre, gelegen aan Plaza 25 de Mayo, is van grote betekenis voor de uiterst religieuze bevolking van Sucre. De prachtige witte kathedraal werd gebouwd in 1552 en uiteindelijk pas voltooid in 1712, waardoor je invloeden van verschillende bouwstijlen terugziet. De kerk is doordeweeks geopend voor publiek.

Bolivia, Sucre, kathedraal
Bolivia, Sucre, kathedraal

Bolivia, Sucre, museum
Bolivia, Sucre, museum

Musea in Sucre

Sucre is als een openluchtmuseum met alle prachtige gebouwen en sfeervolle steegjes. Ook aan echte musea is geen gebrek, met een museum voor antropologie, textiel en moderne kunst. In het Museo de Arte Indigena ASUR bekijk je de bonte collectie van inheemse kunst en textiel. Verwonder je over de felle kleuren en de bonte patronen die tezamen een prachtige samenvatting zijn van hoe men er in het pre-Columbiaanse tijdperk uitzag. Wil je meer weten over de cultuur en antropologische geschiedenis van de Bolivia? Breng dan ook een bezoekje aan het Museo Nacional de Etnografia y Folklore.

Cal Orcko

Op zo’n vijf kilometer ten noordoosten van Sucre ligt een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het land: Cal Orcko. Hier werden in 1994 duizenden voetstappen van dinosauriërs gevonden. In totaal zo’n 5000 fossiele sporen van meer dan 300 diersoorten, en daarmee is het de grootste vindplaats van dinosaurussporen ter wereld. Wil je ernaartoe, dan kun je vanuit Sucre drie keer per dag met de toepasselijke Dino-Truck naar de opgravingen worden gebracht.

Bolivia, Sucre, cal orcko
Bolivia, Sucre, cal orcko

Bolivia, Sucre, cal orcko
Bolivia, Sucre, cal orcko

Bolivia, Sucre
Bolivia, Sucre

Bolivia, Sucre
Bolivia, Sucre

Tarabuco

Een populaire excursie vanuit Sucre maak je naar Tarabuco, een plaatsje op zo’n 60 kilometer buiten Sucre. Elke zondag wordt hier een grote markt gehouden waar de lokale bevolking in groten getale op afkomt om inkopen te doen. Ook als toerist kun je hier je hart ophalen, want je vindt er prachtige handgeweven stoffen en andere kleurrijke souvenirs voor thuis. Wil je die kant op? In Sucre vind je volop bureautjes die een excursie voor je kunnen regelen.

Spaans leren in Sucre

Sucre is dankzij het relaxte karakter een populaire plek om wat langer te blijven hangen, bijvoorbeeld om taallessen te nemen en Spaans te leren. In Sucre vind je een aantal taalscholen waar je voor een kleine prijs lessen kan nemen en jouw geld wordt direct weer geïnvesteerd in de lokale bevolking. Veel scholen bieden ook een boeiend randprogramma met kooklessen en spelletjesavonden. Vind je het niet zo leuk om in de schoolbanken te houden en leer je het converseren liever op straat? De organisatie Spanish in Sucre laat je de stad zien en brengt je tegelijkertijd de Spaanse taal bij.

Bolivia, Sucre
Bolivia, Sucre

Bolivia, Sucre
Bolivia, Sucre

Reizen naar Sucre — Hoe kom je er?

Sucre is een geliefde halte tijdens een rondreis door Bolivia. Het vliegveld van Sucre heeft verbindingen met La Paz, Santa Cruz en Cochabamba, maar de meeste reizigers zullen met de bus naar de stad reizen. Sucre is te bereiken vanuit onder andere La Paz, Santa Cruz en Potosi.

Sucre zelf is erg klein en met het Plaza 25 de Mayo als centrum zul je te voet een heel eind komen. Het busstation ligt een klein stukje buiten het centrum en is per taxi te bereiken, voor dagtripjes in de omgeving kun je terecht bij een van de vele tourbureautjes.

Populaire reizen naar Sucre

Meer bezienswaardigheden in Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Bolivia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Sucre ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Bolivia.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3
7,4

Rondreis Peru & Bolivia

Bolivia
Groepsrondreis met Shoestring
18-01-2017

Salar de Uyuni is iets wat je gezien moet hebben in Bolivia. Dit is iets wat je je niet kunt voorstellen.
De plaatjes zijn waanzinnig, maar in het echt nog mooier! De witte wereld die heel warm aanvoelt is sowieso gek! Eigenlijk zie je niets en tuur je eindeloos in verte, maar dat maakt het zo mooi.
De enorme cactussen op het eilandje en de wandeling die je daar kunt maken: neem je tijd en geniet! geniet vooral!!! Ik heb slechts een dag op de zoutvlakte mogen verblijven. Weet dat er ook meerdaagse tours te maken zijn en dat lijkt me ook waanzinnig. Wat er natuurlijk bij hoort is het maken van de diepte foto's. ontzettend leuk als herinnering! Denk om je kleren als je op de grond gaat liggen voor de perfecte foto: het zout vreet zo je kleding binnen! Zonnebrand zeker niet vergeten! De felle zon in combinatie met de witte vloer is verraderlijk, want soms voelt het best frisjes aan met de harde wind!
Potosi in Bolivia vond ik persoonlijk wat tegen vallen, zeker als je niet de mijnen in gaat kun je dit wat mij betreft overslaan. La Paz is een hele bijzondere stad, chaotische, druk, kleurijk en bijzonder. Het ligtin een dal, als je op de rand staat zie je pas echt hoe waanzinnig deze stad is. Titicacameer is ook mooi, ofwel vanuit bolivia of vanuit Peru.

Jorien de vries
Alleen gereisd in April 2015
6,7

Prachtig magisch land, lijkt wel geschilderd!