Rurrenabaque

Rurrenabaque

Toegangspoort tot de Amazone en de pampa’s

Het is de toegangspoort tot zowel de Amazone als de Boliviaanse pampa’s en dat maakt Rurrenabaque de ideale uitvalsbasis voor een trip door de natuur. De sfeer in dit gezellige backpackersdorpje is altijd goed en ook na de excursies blijf je er graag even hangen.

Top reisorganisaties naar Bolivia

Top reisorganisaties naar Bolivia
Rurrenabaque

Bolivia is niet het geijkte land om de Amazone te bezoeken, maar als je toch in de buurt bent kun je net zo goed een kijkje nemen. Rurrenabaque wordt omringd door dichte jungle en grasland, en is dé outdoorbestemming van Bolivia.

Backpackersdorpje Rurrenabaque

Rurrenabaque is een typisch backpackersdorpje en je zal er gegarandeerd een heleboel andere reizigers tegenkomen. Je vindt er een handjevol hostels en guesthouses waar je voor of na je jungletour even kan bijkomen met een biertje. Veel van deze plekken hebben een mooie binnentuin met hangmatten waar je jezelf in slaap kan wiegen, maar veel reizigers komen ook samen in de gezellige barretjes en restaurants. Andere aanraders in Rurrenabaque? Op de Mercado Municipal kun je lekker en goedkoop eten, neem een kijkje bij de Templo de la Virgen de la Candelaria en steek de Beni-rivier over voor een bezoekje aan San Buenaventura.

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque, Amazone
Bolivia, Rurrenabaque, Amazone

Boliviaanse Amazone

Rurrenabaqua is de toegangspoort tot de Boliviaanse Amazone. De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld en omvat een groot deel van Zuid-Amerika. Het overgrote deel ligt in Brazilië, maar ook in de buurlanden is het mogelijk om de jungle in te gaan. Tours door het Amazonegebied in Brazilië zijn over het algemeen flink prijzig, maar de Boliviaanse Amazone is een goede budgetoptie. Daarnaast is het hier een stuk rustiger en heb je minstens zoveel kans om wilde dieren te spotten. Het beste seizoen voor een bezoek aan de Boliviaanse Amazone is in de droge periode, van mei tot oktober. Er zijn dan minder muggen en wilde dieren komen massaal naar de rivieren om te drinken.

Madidi National Park

Het Madidi National Park is gelegen nabij Rurrenabaque in de Boliviaanse Amazone en als je een tour maakt naar de jungle dan is dit je bestemming. Met een kano zak je de Beni-rivier af naar de plek waar je de komende nachten zult verblijven. Hutjes zijn primitief, zonder elektriciteit en zonder stromend water. De omgeving maakt echter een hoop goed en wat is nou mooier dan slapen onder een heldere sterrenhemel en dagelijks gewekt worden door dierengeluiden? Tijdens je verblijf in de jungle zul je in twee of drie dagen de natuur ontdekken tijdens prachtige wandelingen en boottochtjes. Gidsen kunnen je meer vertellen over de geneeskrachtige werking van bepaalde kruiden en onderweg kom je talloze wilde dieren tegen, zoals alligators, apen, vogels en reusachtige spinnen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Pampas del Yacuma

Naast een bezoek aan de Amazone is Rurrenabaque ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan de pampa’s. De Pampas del Yacuma verschillen als dag en nacht van de Amazone en die afwisseling maakt het avontuur juist zo leuk. Dit moerasgebied bestaat voor een groot deel uit graslandschappen en de kans is groot dat je hier veel verschillende dieren tegenkomt. Tijdens een boottochtje over de Yacuma-rivier heb je zomaar kans om onderweg kaaimannen, schildpadden, capibara’s en roze zoetwaterdolfijnen te spotten. Ook hier kun je een nachtje blijven slapen in de wildernis en ga je de volgende dag al vroeg op pad voor excursies.

Butterfly Pool El Mirador

Als je na je verblijf in de Amazone of op de pampa’s nog even blijft hangen in Rurrenabaque kun je een bezoek brengen aan de Butterfly Pool El Mirador. Achter het dorp ligt uitkijkpunt El Mirador, dat te bereiken is via een smal wandelpad. Niet alleen heb je hier een geweldig overzicht over de omgeving, je kunt er ook een duik nemen in het heerlijke water van de Butterfly Pool, aan een prachtig meertje dat geweldig uitzicht heeft over de laagvlaktes. Een fijne plek om even af te koelen.

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

El Chorro

Op een klein stukje buiten Rurrenabaque ligt El Chorro, een mooie waterval die uitkomt in een klein meertje. Ook hier kun je zwemmen in het koele water, al is de weg ernaartoe ook de moeite waard. El Chorro is alleen via het water te bereiken en ligt ongeveer een kilometer stroomopwaarts van Rurrenabaque.

Ziplinen

Toe aan een flinke dosis adrenaline? De Canopy of Villa Alcira is een bloedstollende tokkelbaan op ongeveer 20 minuten buiten Rurrenabaque. De tokkelbaan bestaat uit acht lijnen met negen platforms die dwars door de jungle gaan. Vlieg van boomtop naar boomtop en kijk vooral niet naar beneden.

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Reizen naar Rurrenabaque — Hoe kom je er?

Rurrenabaque ligt ten noorden van de Boliviaanse hoofdstad La Paz en als je de bus neemt ben je zo’n 20 uur onderweg. In plaats daarvan kun je gelukkig ook vliegen en de 35 minuten durende vlucht trakteert je onderweg op fenomenaal mooie landschappen. Zowel maatschappij TAM als Amaszonas vliegen regelmatig op en neer.

Populaire reizen naar Rurrenabaque

Meer bezienswaardigheden in Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Bolivia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Rurrenabaque ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Bolivia.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3
7,4

Rondreis Peru & Bolivia

Bolivia
Groepsrondreis met Shoestring
18-01-2017

Salar de Uyuni is iets wat je gezien moet hebben in Bolivia. Dit is iets wat je je niet kunt voorstellen.
De plaatjes zijn waanzinnig, maar in het echt nog mooier! De witte wereld die heel warm aanvoelt is sowieso gek! Eigenlijk zie je niets en tuur je eindeloos in verte, maar dat maakt het zo mooi.
De enorme cactussen op het eilandje en de wandeling die je daar kunt maken: neem je tijd en geniet! geniet vooral!!! Ik heb slechts een dag op de zoutvlakte mogen verblijven. Weet dat er ook meerdaagse tours te maken zijn en dat lijkt me ook waanzinnig. Wat er natuurlijk bij hoort is het maken van de diepte foto's. ontzettend leuk als herinnering! Denk om je kleren als je op de grond gaat liggen voor de perfecte foto: het zout vreet zo je kleding binnen! Zonnebrand zeker niet vergeten! De felle zon in combinatie met de witte vloer is verraderlijk, want soms voelt het best frisjes aan met de harde wind!
Potosi in Bolivia vond ik persoonlijk wat tegen vallen, zeker als je niet de mijnen in gaat kun je dit wat mij betreft overslaan. La Paz is een hele bijzondere stad, chaotische, druk, kleurijk en bijzonder. Het ligtin een dal, als je op de rand staat zie je pas echt hoe waanzinnig deze stad is. Titicacameer is ook mooi, ofwel vanuit bolivia of vanuit Peru.

Jorien de vries
Alleen gereisd in April 2015
6,7

Prachtig magisch land, lijkt wel geschilderd!