Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz de la Sierra

Een Boliviaanse metropool

Santa Cruz de la Sierra, ook wel bekend als Santa Cruz, is een van de grootste steden in Bolivia. Een kleurrijke metropool met een mooi historisch centrum én tal van mogelijkheden voor dagtrips in de omgeving.

Top reisorganisaties naar Bolivia

Top reisorganisaties naar Bolivia
Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz heeft alle kenmerken van een grote stad: het is er druk, hectisch en bij vlagen vervuild, maar tegelijkertijd valt er een hoop te doen. Ga op ontdekking in het oude centrum en maak daarna een aantal mooie dagtrips in de omgeving.

Plaza 24 de Septiembre

Het centrum van menig Latijns-Amerikaanse stad concentreert zich rondom een groot plein en ook in Santa Cruz de la Sierra is dat het geval. Plaza 24 de Septiembre vormt het kloppend hart van de stad en wordt omringd door fotogenieke gebouwen. Het is een mooi, groen plein en het startpunt voor een wandeling door het historische centrum. Je kunt er de schitterende Basilica de San Lorenzo bewonderen, maar het is ook leuk om gewoon plaats te nemen op een van de bankjes in het park en mensen te kijken.

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Basilica de San Lorenzo

Een van de meest prominente bezienswaardigheden in Santa Cruz de la Sierra is de Basilica de San Lorenzo. Het is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en een echte blikvanger in het centrum van Santa Cruz. Menig toerist staat zich al te vergapen aan de indrukwekkende architectuur, maar je moet ook zeker binnen een kijkje nemen. Het interieur bestaat uit gedetailleerd houtsnijwerk en kleurrijke schilderingen.

Amboro National Park

Het is de moeite waard om het centrum van Santa Cruz de la Sierra te bekijken, maar blijf niet langer dan één hele dag hangen. Daar doe je de omgeving namelijk mee tekort, want Santa Cruz is namelijk het startpunt voor een heleboel mooie uitstapjes. Bij hotels, guesthouses en toeristenbureau’s kun je bijvoorbeeld een excursie boeken naar het Amboro National Park. Dit is de plek om te ontsnappen aan het hectische stadsleven en je even onder te dompelen in ongerepte natuur. Het park is onder te verdelen in een hoogland en een laagland, en omvat een flinke diversiteit aan landschappen en wilde dieren.

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Jardin de las Delicias

Op zo’n 70 kilometer buiten Santa Cruz ligt een waterval die door slechts weinig toeristen wordt bezocht: de Jardin de las Delicias. Dit schitterende stukje natuurschoon bestaat uit een waterval die vanaf 80 meter hoogte naar beneden komt geklaterd. Je kunt zwemmen in het basin onder de waterval en picknicken op een van de mooiste plekjes van Bolivia. Daarnaast heb je grote kans dat je tijdens deze excursie bijzondere vogelsoorten en apen tegenkomt. Vanuit Santa Cruz kun je makkelijk een dagje op en neer naar deze waterval.

Kaa Iya National Park

Santa Cruz de la Sierra is ook dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kaa Iya National Park, het grootste nationale park van het land. Dit park omvat het groot bosrijk gebied, waarvan de jaguar de meest beroemde inwoner is. Het is dé plek om de wildernis op te zoeken tijdens je reis naar Bolivia, want vanwege het afgelegen karakter komen er niet heel veel mensen. Dat geeft je alle ruimte om op zoek te gaan naar wilde dieren en tijdens een excursie heb je grote kans om bijvoorbeeld jaguars, tapirs en poema’s tegen te komen.

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Lomas de Arena

Een tripje naar het regenwoud is natuurlijk heel speciaal, maar je kunt ook het andere uiterste opzoeken tijdens je reis naar Bolivia. Een populaire dagtrip vanuit Santa Cruz gaat namelijk naar Lomas de Arena, een gebied dat bestaat uit woestijn en zandduinen. Een van de leukste activiteiten is sandboarden over de duinen, maar je komt er dikwijls ook bijzondere dieren tegen. Zo heb je grote kans om luiaarden, kaaimannen, toekans en capibara’s in het wild te zien, maar in het natuurgebied zijn ook apen, poema’s en bergleeuwen gespot.

Noel Kempff Mercado National Park

Ten noordoosten van Santa Cruz de la Sierra ligt het Noel Kempff Mercado National Park, een onaangetast natuurgebied met spectaculair mooie plekken. Het park is gelegen op de grens met Brazilië en omvat verschillende soorten landschappen, waaronder moerassen, savannes én regenwoud dat bij de Amazone hoort. Het is een van de meest diverse natuurgebieden ter wereld, en een paradijs om dieren te spotten. Hier leven meer dan 130 zoogdieren en honderden soorten vogels. Wat je zoal tegen kan komen? Armadillo’s, dolfijnen, apen en anaconda’s.

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Santa Cruz, Bolivia
Santa Cruz, Bolivia

Reizen naar Santa Cruz de la Sierra — Hoe kom je er?

Santa Cruz is gelegen in hartje Bolivia, maar ligt veel minder hoog dan bijvoorbeeld La Paz. Dat heeft zo zijn voordelen, want je hebt er geen last van hoogteziekte. Santa Cruz is daarom een uitstekend startpunt van je reis naar Bolivia en vanuit Nederland kun je er met een tussenstop in Madrid naartoe vliegen.

Eenmaal aangekomen in Santa Cruz ben je aangewezen op de taxi of micro, een soort minibus die vaste routes aflegt.

Populaire reizen naar Santa Cruz de la Sierra

Meer bezienswaardigheden in Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Bolivia ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Santa Cruz de la Sierra ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Bolivia.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
8.3
Stranden
1
Steden
7.3
Eten & drinken
6.3
Activiteiten
8.3
7,4

Rondreis Peru & Bolivia

Bolivia
Groepsrondreis met Shoestring
18-01-2017

Salar de Uyuni is iets wat je gezien moet hebben in Bolivia. Dit is iets wat je je niet kunt voorstellen.
De plaatjes zijn waanzinnig, maar in het echt nog mooier! De witte wereld die heel warm aanvoelt is sowieso gek! Eigenlijk zie je niets en tuur je eindeloos in verte, maar dat maakt het zo mooi.
De enorme cactussen op het eilandje en de wandeling die je daar kunt maken: neem je tijd en geniet! geniet vooral!!! Ik heb slechts een dag op de zoutvlakte mogen verblijven. Weet dat er ook meerdaagse tours te maken zijn en dat lijkt me ook waanzinnig. Wat er natuurlijk bij hoort is het maken van de diepte foto's. ontzettend leuk als herinnering! Denk om je kleren als je op de grond gaat liggen voor de perfecte foto: het zout vreet zo je kleding binnen! Zonnebrand zeker niet vergeten! De felle zon in combinatie met de witte vloer is verraderlijk, want soms voelt het best frisjes aan met de harde wind!
Potosi in Bolivia vond ik persoonlijk wat tegen vallen, zeker als je niet de mijnen in gaat kun je dit wat mij betreft overslaan. La Paz is een hele bijzondere stad, chaotische, druk, kleurijk en bijzonder. Het ligtin een dal, als je op de rand staat zie je pas echt hoe waanzinnig deze stad is. Titicacameer is ook mooi, ofwel vanuit bolivia of vanuit Peru.

Jorien de vries
Alleen gereisd in April 2015
6,7

Prachtig magisch land, lijkt wel geschilderd!