Home
Blog
Bestemmingen
9x Tips voor wie gaat rondreizen in India

9x Tips voor wie gaat rondreizen in India

2 minuten leestijd
9x Tips voor wie gaat rondreizen in India

Als je denkt dat je inmiddels een volleerd backpacker bent, dan wordt het de hoogste tijd voor India. Cultuurshock gegarandeerd, durf jij het aan? Met deze 9 tips wordt je rondreis door India een onvergetelijke ervaring.

Oh, oh, oh, wat is India een fascinerend land. Jouw reis door India wordt een overweldigende maar onvergetelijke ervaring, zéker met onze tips.

1. Eet alleen in drukke restaurants

De Indiase keuken is er één om - letterlijk - je vingers bij af te likken. Maar tijdens je reis door het culinaire walhalla dat India heet, is je grootste angst om een nacht op de wc door te brengen. Dus eet vooral in drukke restaurants, waar ook veel locals eten. Geen garantie dat je niet ziek wordt, maar wel minder kans dat eten al langer staat. Vlees en vis sla je ook liever over.

india restaurant
india restaurant

2. Be prepared voor de Delhi belly

De grootste nachtmerrie van India-gangers: de Delhi belly. De meeste reizigers krijgen er minstens één keer mee te maken. Hoe vervelend ook, onze Westerse maagjes zijn nu eenmaal niet bestemd tegen de bacteriën en slechte hygiëne in India. Met een beetje geluk heb je slechts een paar dagen diarree. Pechvogels kunnen doodziek worden.

3. De trein is your best friend

India is groot, héél groot. En iedereen die wel eens in een Indiase bus heeft gezeten, weet: dat is zéker niet de meest comfortabele manier om te reizen. Om een échte Indiase ervaring te hebben, pak je - net als de locals - de trein. Met meer dan 65.000 kilometer spoorlijn is dit dé manier om van A naar B te komen.

4. Travel light

Zoals het een echte backpacker betaamt, zorg je altijd dat je zo min mogelijk spullen bij je hebt. Niet alleen scheelt het een hoop gezeul en gezweet, maar ook kun je in India voor een prikkie nieuwe kleding kopen, mocht je écht nog iets nodig hebben.

india beach
india beach

5. Weet waar je huis woont

Grote kans dat de taxichauffeur of tuk tuk driver geen Engels spreekt en de bewegwijzering in India wint ook geen schoonheidsprijs. Zorg er dus altijd voor dat je een visitekaartje van je hostel bij je hebt, zodat je ’s nachts niet op straat hoeft te slapen.

6. En afdingen maar…

In landen als India hoort het erbij: afdingen. Souveniertjes, kleding en sieraden; vaak wordt er een veel te hoge prijs gevraagd. Afdingen kan vaak tot de helft of meer. Stap je in een taxi of tuk tuk, zorg dan dat je van te voren duidelijk een prijs hebt afgesproken.

7. Chai drinken

Een absolute must in India is uiteraard aan de Chai. Deze heerlijke, gekruide thee is een ware smaakexplosie en op elke straathoek te verkrijgen. Wedden dat jij na een paar dagen al niet meer zonder kan?

india traffic
india traffic

8. Gedraag je als een gast

De culturele verschillen met India zijn enorm en tijdens je reis word je geconfronteerd met totaal andere gewoontes en gebruiken. Maar show some respect en weet dat je te gast bent in dit land. Vooral voor vrouwen, maar óók voor mannen geldt dat jíj je aanpast aan de Indiase cultuur, in plaats van andersom. Een sjaal, hoofddoek of sarong om schouders en knieën te bedekken, is dan ook geen overbodig luxe.

9. Smile! You’re in India

Tijdens je reis door India is een culture shock gegarandeerd. Op het eerste gezicht lijkt alles chaotisch en smerig. Zwerfhonden, bedelende kinderen, starende mensen. En Indiërs houden er - voor ons - bizarre gewoontes op na. Gorgelen, spugen, en ja, zelfs plassen in het openbaar. Even wennen, maar na een tijdje ga je ook de schoonheid van India in zien. Écht! If you can make it there, you can make it anywhere.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5