Home
Blog
Reisadviezen
Sri Lanka rondreis tip: huur een auto met privéchauffeur

Sri Lanka rondreis tip: huur een auto met privéchauffeur

op 20 februari 2019
1 minuut leestijd
Sri Lanka rondreis tip: huur een auto met privéchauffeur

Sri Lanka is hot. En de allerleukste manier om het eiland te verkennen is met een huurauto inclusief privéchauffeur.

Sri Lanka staat bekend om haar spectaculaire natuur, indrukwekkende cultuur én heerlijke eten. Pareltjes van bestemmingen, vaak kris kras door het land gelegen, mogen niet ontbreken op je rondreis. Maar hoe weet je nu zeker dat je zoveel mogelijk kunt zien en doen? Juist, huur een auto met privéchauffeur.

Auto huren in Sri Lanka

De populairste manier van vervoer in Sri Lanka is openbaar vervoer. Maar dat betekent ook nauwelijks comfort en flinke vertragingen. Dé ultieme oplossing is met je eigen vervoer op pad gaan. Helaas is het verkeer in Sri Lanka behoorlijk chaotisch en er lijken geen verkeersregels te bestaan. Het is dan ook geen aanrader om zelf te rijden. Gelukkig is een huurauto met privéchauffeur prima betaalbaar. Wel zo makkelijk én een stuk veiliger.

Regel je huurauto voor vertrek

Je auto met privéchauffeur boek je het liefst van tevoren en bij een gerenommeerd bedrijf. Niet alleen krijg je dan meer kwaliteit en een professionele chauffeur, ook weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Check ook goed hoeveel kilometers zijn inbegrepen.

Kosten huurauto met privéchauffeur

Gemiddeld betaal je zo’n 40-50 euro per dag voor het huren van een auto met chauffeur. Benzine- en tolkosten en het salaris van de chauffeur zijn hier vaak bij inbegrepen. Vraag dit wel goed na bij het verhuurbedrijf. Daarnaast is het gebruikelijk om de chauffeur een goede fooi te geven. Hij fungeert namelijk ook als gids, aangezien hij zijn eigen land uiteraard als de beste kent. Goede communicatie met chauffeur Bespreek de reisplannen voor de volgende dag met je privéchauffeur. Zo kan jij laten weten wat je graag wilt en kan hij zijn logistieke ervaring inzetten om er een relaxte en zorgeloze trip van te maken.

Top reizen naar Sri Lanka

Reisorganisaties met reizen naar Sri Lanka

Meer blogs over Sri Lanka

Beoordelingen van Sri Lanka

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.9
Stranden
8
Steden
7.4
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4