Home
Blog
Bestemmingen
6x Absolute Must-see plekken in Ella, Sri Lanka

6x Absolute Must-see plekken in Ella, Sri Lanka

2 minuten leestijd
6x Absolute Must-see plekken in Ella, Sri Lanka

Thailand eat your heart out, Sri Lanka is the new place to be. De parel van de Indische oceaan is een ontzettend divers land. Na een roerig verleden, is het nu een waanzinnig mooie vakantiebestemming. Meer dan 1.500 kilometer aan tropische stranden, indrukwekkende cultuur én heerlijk eten. En dan is er nog Ella!

Ella is het Pai van Sri Lanka. Een heerlijke, relaxte plek in een spectaculaire omgeving van theevelden en smaragdgroene berglandschappen. Door haar ligging op iets meer dan een kilometer hoogte kent het dorpje een erg aangenaam klimaat. Trek maar een aantal dagen uit voor deze plek, want er liggen verschillende must-sees. Wij noemen de zes mooiste.

1. Ella Rock

ella rock
ella rock

Het absolute hoogtepunt - letterlijk en figuurlijk - van Ella is Ella Rock. De opvallende rots met op de top een boom, is vanuit de wijde omgeving te herkennen. Het is best een pittige klim, maar in zo’n twee uurtjes sta je op de top en kun je genieten van misschien wel de mooiste panoramische uitzichten in Sri Lanka. Vooral in de vroege ochtend en late middag zorgen mist en wolken voor een spectaculaire beleving.

2. Ravana Falls

ravana falls ella
ravana falls ella

De omgeving van Ella is uitstekend met een gehuurde scooter te verkennen. Zo’n zes kilometer ten zuiden van het dorp liggen de Ravana Falls, een prachtige 25 meter hoge waterval waar je een heerlijke frisse duik kunt nemen. Ook een favoriete plek onder de locals.

3. Lipton’s Seat in Haputale

lipton's seat
lipton's seat

De treinreis tussen Ella en Kandy is één van de mooiste treinritten ter wereld. Waanzinnig mooie uitzichten over de theeplantages waar je het Sri Lankaanse leven aan je voorbij ziet schieten. Op deze route ligt ook Haputale met het op 1.970 meter hoogte gelegen Lipton’s Seat, het mooiste uitzichtpunt van Hill Country. Hier is het thee wat de klok slaat. Dit is de plek waar Sir Thomas Lipton in 1890 het eerste theezaadje plantte. Inmiddels is deze thee het bekendste en meest succesvolle export product van Sri Lanka.

4. Nine Arches Bridge, Demodara

nine arches bridge
nine arches bridge

Een waanzinnig mooie brug, slechts 30 meter hoog, maar met een prachtige ligging in de groene bergen van Sri Lanka. Het mooiste uitzicht over de brug heb je vanuit het nabijgelegen Nine Arch Cafe. De brug stamt uit het Britse koloniale tijdperk in het begin van de twintigste eeuw en is een technisch wonder. De Nine Arches Bridge is namelijk volledig gebouwd met stenen en cement, zonder enig gebruik van staal.

5. Little Adam’s Peak

ella little adam's peak
ella little adam's peak

Als de hike bij Ella Rock net te veel van het goede is, dan is het beklimmen van Little Adam’s Peak, het kleine broertje van Ella Rock, een absolute aanrader. Binnen een uurtje sta je op de top, maar ook op deze 1.141 meter hoge top is het uitzicht spectaculair.

6. Bezoek aan theefabriek

sri lanka tea
sri lanka tea

Ceylon thee staat bekend als misschien wel de beste thee ter wereld, door haar unieke aroma en geur. In Ella kun je van dichtbij gaan bekijken hoe deze thee wordt gemaakt. In de Sri Lankaanse hooglanden rondom Ella liggen prachtige theeplantages en theefabrieken. Een bezoek aan de theefabrieken van Uva Halpewatte, Dambatenne en Newburgh zijn absoluut de moeite waard.

Top reizen naar Ella

Reisorganisaties met reizen naar Ella

Meer blogs over Ella

Beoordelingen van Sri Lanka

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.9
Stranden
8
Steden
7.4
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4