Home
Blog
Bestemmingen
Rajasthan: Must-see bij een rondreis India

Rajasthan: Must-see bij een rondreis India

1 minuut leestijd
Rajasthan: Must-see bij een rondreis India

India is overweldigend en ongelofelijk fascinerend tegelijk. Een rijke cultuur, spectaculaire natuur en verrukkelijk eten. Maar iedereen denkt altijd meteen aan de Taj Mahal, Hampi en Goa, terwijl er nog zo veel andere waanzinnige bestemmingen zijn. Rajasthan is definitely one of them.

India, een land van contrasten, waar de meeste first timers een gigantische cultuurshock krijgen, maar met zoveel pareltjes van plekken. Zoals het magische Rajasthan, waar je zo een sprookjesboek in loopt.

Magie & legendes in Rajasthan 

Het in het noordwesten gelegen Rajasthan is de grootste deelstaat van India. Een plek die bol staat van fascinerende cultuur en eeuwenoude legendes. Het land van de maharadja’s en rajputs, met prachtige, historische stadjes, spectaculaire forten en sprookjesachtige paleizen. Rajasthan is één groot openluchtmuseum onder een exotische sluier van magie.

rajasthan india
rajasthan india

india building
india building

camel india
camel india
 

Prachtige steden

Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, wordt vanwege de roze, zandstenen gebouwen ook wel Pink City genoemd. In Jodhpur, aan de rand van de Thar woestijn, is vooral het spectaculaire Mehrangarh Fort een bezoek waard. In het romantische fort van Jaisalmer, waan je je in het sprookje van duizend-en-één nacht. Het middeleeuwse Udaipur met haar sprookjesachtige paleizen, het prachtige Nichola meer met een achtergrond van bergtoppen, staat bekend als het kleine Venetië. In Pushkar kun je ontsnappen aan de drukte en hectiek van de rest van India. Een sereen en betoverend stadje dat bekend staat om de jaarlijkse Kamelenmarkt.

Voor ieder wat wils

In Rajasthan vind je een mengelmoes van historische en archeologische hoogtepunten, prachtige natuurgebieden voor uitdagende trekkings én ook dierenliefhebbers komen hier aan hun trekken. Zo ga je op kamelensafari in de woestijn en het is dé plek om oog in oog te komen staan met tijgers in één van de natuurreservaten.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5