Home
Blog
Algemeen
Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan

Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan

op 21 maart 2015
1 minuut leestijd
Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan

Ten noorden van Udaipur, in de deelstaat Rajasthan, in het westen van India, bevindt zich een indrukwekkend bouwwerk: het Kumbhalgarh Fort.

Het Kumbhalgarh Fort is het tweede belangrijkste citadel na Chittorgarh in de regio Mewar. In het Aravali gebied is het omgeven door dertien verhoogde bergtoppen. Het fort werd in de 15e eeuw door Maharadja Kumbha gebouwd en is een van de 32 forten die werd gebouwd door de Rajput heerser van het Mewar koninkrijk.

Een 36 kilometer lange muur is aangelegd rondom het fort, die varieert van 4,5 tot 7,6 meter breedte. Volgens historische verslagen konden hier acht paarden naast elkaar over de muur rijden. Hoewel gigantische muren wel vaker door heersers gebouwd werden om hun koninkrijken te beschermen, was het bouwen van deze muur rondom het fort ongehoord. Het is ook geen wonder dat de bouw van deze massieve muur bijna een eeuw duurde. De muur maakte het fort wel vrijwel onneembaar voor tegenstanders.

Volgens sommigen is de muur bij het Kumbhalgarh Fort de op een na langste ononderbroken muur, na de Grote Muur van China. Velen noemen deze muur dan ook liefkozend 'The Great Wall of India'.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5