Home
Blog
Bestemmingen
Het Eilean Donan kasteel in Schotland

Het Eilean Donan kasteel in Schotland

op 5 november 2013
1 minuut leestijd
Het Eilean Donan kasteel in Schotland

Het Eilean Donan kasteel aan de noordwest kust van Schotland is misschien wel één van de mooiste kastelen van de wereld. Het kasteel staat op een klein eiland in Loch Duich in de Schotse regio Highland.

Het Eilean Donan kasteel aan de noordwest kust van Schotland is misschien wel één van de mooiste kastelen van de wereld. Je vindt deze nabij het dorp Dornie en is voor veel reizigers een populaire stop op weg naar het pittoreske eiland Skye en de andere Hebriden eilanden.

Het kasteel staat op een klein eiland in Loch Duich in de Schotse regio Highland, waar het in de dertiende eeuw werd gebouwd. Na een opstand tegen de Jakobieten in 1719, werd het kasteel vernietigd en bijna 200 jaar verlaten. Pas in 1913 werden de werkzaamheden begonnen om het kasteel te herstellen in zijn oude glorie.

Tegenwoordig behoort Eilean Donan tot één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Schotland en kun je het kasteel bezoeken voor £6,50. Voor de meest spectaculaire uitzichten op Eilan Donan kun je een korte wandeling maken naar Point Ardelve, vanwaar je gegarandeerd een mooi shot kunt maken.

Voor meer informatie over Eilean Donan kun je kijken op www.eileandonancastle.com.

Meer blogs